Sèries per a l'estiu

8 sèries per viatjar sense moure's del sofà

Amb l'arribada de l'estiu us proposem un llistat de ficcions per gaudir durant les vacances

5 min
'El reto de Summer'

BarcelonaTot i que la roda d’estrenes televisives no para mai de girar, l’estiu pot ser el moment ideal per recuperar aquelles sèries que no hem vist durant el curs per falta de temps. Poseu el ventilador en marxa i agafeu un bon gelat: us recomanem vuit sèries que us faran viatjar sense moure-us del sofà.

1.
'Insecure' (HBO Max)

Los Angeles

Tres de les protagonistes de 'Insecure'

La ciutat de Los Angeles no és la més fotogènica del món i, segurament, tampoc la més amable, però quan veus Insecure (HBO) t’agafen ganes d’anar-hi. Sent molt simplista, la sèrie es pot entendre com la resposta californiana i negra de Girls, tot i que a Insecure les protagonistes es tracten molt millor que a la sèrie de Lena Dunham. La protagonista de la comèdia és l'Issa, que a l'inici de la sèrie està desorientada personalment i professionalment. Les seves amigues, la Molly, la Kelli i la Tiffany, a les quals coneix des que estudiaven a Stanford, també estan intentant descobrir com volen que siguin les seves vides. Al llarg de cinc temporades els espectadors acompanyen les quatre amigues en els seus canvis vitals, amenitzats amb una banda sonora espectacular en la qual va participar com a assessora la cantant Solange Knowles, germana de Beyoncé. 

Gelat per acompanyar: 'Cookies & cream'

2.
'Normal people' (Starzplay)

Irlanda / Itàlia

El Conell i la Marianne durant unes vacances a Itàlia

Hi ha amors que et marquen de per vida, i el de Normal people n’és un. L’escriptora irlandesa Sally Rooney es va fer famosa gràcies a aquest llibre, que, a causa de la seva popularitat, es va convertir en un caramelet per a possibles adaptacions televisives. La minisèrie que se’n va fer, disponible a Starzplay, està a l’altura del llibre (l’adaptació de la primera novel·la de Rooney, Conversaciones entre amigos, no ha tingut tanta sort).

A Normal people Paul Mescal és el Connell, un noi de família humil i molt popular a l’escola, que s’enamora de la Marianne (Daisy Edgar-Jones), una noia amb diners però totalment marginada pels seus companys de classe. La seva història d’amor, plena d’anades i vingudes, s’allarga durant diversos anys i passa per diferents escenaris: des del poble on viuen tots dos al comtat de Slingo, passant per Dublín, on van a la universitat, fins a Itàlia, on passen un estiu intens. 

Gelat per acompanyar: Maduixa

3.
'El amor es como el chachachá' (Netflix)

Corea del Sud

Els protagonistes d'El amor es como el cha cha chá'

Les sèries romàntiques coreanes no són per a tots els públics, s’ha de ser un hard user del gènere: tenen sucre a carretades, un ritme propi (els capítols duren una hora i quart normalment) i sempre tenen un gir dramàtic, encara que el final feliç està garantit. D’entre la gran oferta de Netflix (la plataforma incorpora novetats sud-coreanes gairebé cada setmana), una de les propostes més celebrades ha estat El amor es como el chachachá, sèrie que la revista nord-americana Variety va incloure en la seva llista de millors ficcions internacionals del 2021. 

Història simple, lleugera i que escalfa el cor: la Yoon Hye-jinm, dentista, decideix abandonar Seül i s’instal·la al poble costaner de Gongjin, on coneixerà el Doo-shik, un noi que fa tota mena de feinetes per als veïns del poble. Els seus caràcters són oposats però se senten atrets l’un per l’altre, una situació que els veïns no poden deixar de comentar. Com un creuament coreà de Las chicas Gilmore i Doctor Mateo

Gelat per acompanyar: Te verd

4.
'Trying' (AppleTV+)

Londres

Els protagonistes de 'Trying' fent un pícnic en un par de Londres

El Jason i la Nikki volen ser pares, però els metges no tenen bones notícies: tots dos tenen problemes de fertilitat i és poc probable que el segon intent d’in vitro tingui èxit. Davant d’aquesta situació, la parella pren la decisió de començar un procés d’adopció, una experiència que traurà a la llum totes les seves inseguretats però que també els unirà i els acostarà a les seves famílies, força particulars. Tot i el dramatisme de la premissa inicial, Trying (AppleTV+) no és lacrimògena, sinó tot el contrari. És una comèdia lluminosa i esperançadora amb una parella que té una química que funciona com un rellotge. A més, la sèrie és 100% londinenca: el Jason i la Nikki viuen a Camden i el barri hi és molt present. Us fareu un fart de veure passejos a la vora dels canals de la ciutat i trobades als parcs més verds.  

Gelat per acompanyar: Sorbet de llimona

5.
'Generación 56K' (Netflix)

Itàlia

Una imatge de 'Generación 56K'

Si teniu ganes de viatjar al sud d’Itàlia Generación 56K, disponible a Netflix, us portarà de viatge a Nàpols i l’illa de Procida, a més de submergir-vos en la nostàlgia dels anys 90 i els inicis d’internet. Aquesta sèrie italiana es podria encabir en el motlle de la comèdia romàntica d’embolics: el Daniel (Angelo Spagnoletti) ha quedat amb una noia que ha conegut a través d’una aplicació per tenir una primera cita, però la trobada tindrà sorpresa. Al bar on s’han citat també hi ha la Matilda (Cristina Cappelli), una amiga de la infància a la qual no reconeix i a qui confon amb la seva cita. Ella, que té parella, no li confessarà la seva veritable identitat al Daniel. Aquesta trobada casual és l’excusa per recordar la infància de tots dos a l’illa de Procida durant l’era del mòdem de 56K i per comprovar que alguns sentiments poden perdurar al llarg del temps. Minisèrie de vuit episodis de mitja hora que es veu en un tancar i obrir d'ulls. 

Gelat per acompanyar: Ricotta i pera

6.
'La amiga estupenda' (HBO Max)

Itàlia

La sèrie 'La amiga estupenda' adapta les novel·les d'Elena Ferrante

Si després de veure Generación 56K necessiteu més vida napolitana és el moment de submergir-vos en La amiga estupenda (HBO Max), l’adaptació de la saga de novel·les d’Elena Ferrante centrades en l’amistat de dues dones, la Lila i la Lenù. Es coneixen des de petites: viuen al mateix barri obrer, van a la mateixa escola i tenen personalitats contraposades. La fascinació de l’una per l’altra, les seves diferències i la interacció amb la resta de veïns del barri marcaran les seves vides, que l’espectador descobrirà des que són nenes fins que són velles. El Nàpols més dur i pobre és el cor de la història, però també hi fan aparicions especials altres escenaris com l’illa d’Ischia. 

Gelat per acompanyar: Festucs

7.
'Hacks'

Las Vegas

Les protagonistes de 'Hacks'

La comèdia és sovint menystinguda, però fer riure de manera intel·ligent no és tan fàcil com sembla. Hacks, d'HBO Max, és un bon exemple de com fer comèdia és un art: les protagonistes de la sèrie, la Deborah i l’Ava, s’enfronten cada dia al repte de fer riure els altres. Totes dues són còmiques, cada una d’una generació diferent: la primera és una veterana amb un espectacle a Las Vegas que ha perdut ganxo, mentre que la segona és una mil·lennial que s’ha passat de llesta a les xarxes socials i ha acabat sent marginada per la indústria. La unió forçada de totes dues –l’Ava és enviada a Las Vegas per fer de guionista de la Deborah– tindrà resultats inesperats. Hacks té dues temporades meravelloses que permeten descobrir dues dones ocurrents i interessants, a més de fer-nos viatjar a un no lloc com és Las Vegas i recórrer les carreteres dels Estats Units.  

Gelat per acompanyar: Gintònic

8.
'El reto de Summer' (Netflix)

Austràlia

La protagonista de la sèrie és una adolescent rebel

Un estiu no és estiu si no hi ha la típica sèrie d’adolescents sense pretensions a la qual ens enganxem per no pensar. El reto de Summer, que es pot veure a Netflix, compleix a la perfecció aquesta funció. La protagonista és la Summer, una adolescent nord-americana rebel a qui acaben d’expulsar de l’escola. La seva mare, desesperada i necessitada d’algú que tingui cura de la noia mentre ella està treballant com a fotògrafa en una zona en conflicte, enviarà la Summer a viure a Austràlia amb una amiga i la seva família. Tot i que la Summer pretén escapar-se com més aviat millor i tornar a Nova York, aviat acabarà fascinada per Austràlia, on va néixer, i pel surf. 

Gelat per acompanyar: Regalèssia

stats