Estils 13/03/2022

Una parella de sommeliers de Madrid guanya el 14è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Boris Olivas i Alberto García s'enduen els 30.000 euros del reconeixement

ARA
2 min
Els guanyadors del primer Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

BarcelonaBoris Olivas i Alberto García s'han proclamat aquest diumenge guanyadors del 14è Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles, que s'ha celebrat a Barcelona amb 240 tastadors de vi. Olivas és tastador de la Guía Peñín de los Vinos de España, el manual de vins espanyols de referència, i García és sommelier del bar La Caníbal del barri madrileny de Lavapiés. El segon lloc de la classificació –premiat amb 7.000 euros– ha sigut per a la parella formada per Roberto Santana, de Tenerife, i Alfonso Torrente, de Lugo. Tots dos són viticultors i enòlegs d'Envínate, un celler amb vinyes situats al nord-est de l'illa canària. La parella de tast formada pel francès Didier Sanchez, responsable d'una empresa de neteja, i Attila Aranyos, francohongarès i professional del sector de la biotecnologia, han quedat en tercer lloc de la classificació i s'han emportat un premi de 3.000 euros.

El certamen de tast de vins ha reunit 120 parelles que tenien com a repte endevinar les característiques –país, denominació d'origen, zona d'origen, any, elaborador, marca i varietat de raïm, entre d'altres– de diferents vins del món. A la fase final s'han tastat set vins: Billecart-Salmon Elisabeth Salmon 2008; Llar de Sabariz A Pita Cega 2016; Pedro Parra Miles 2019; Domaine de la Côte La Côte 2018; Cayuse Vineyards Bionic Frog 2018; Mas Estela Dolç Natural 1990, i Oremus Tokaji Eszencia 2007. La competició està oberta tant a aficionats com a professionals del sector, i aquest any ha reunit més de 1.000 persones de públic. El concurs és una iniciativa de Quim Vila i Siscu Martí –socis i propietaris de Vila Viniteca– i té l'objectiu de promocionar la cultura del vi.

Moment del tast de vins aquest diumenge a Barcelona.

El premi consta de dues fases diferenciades. En la primera –la classificatòria– es tasten set vins, i de les 120 parelles que hi participen només 10 passen a la següent fase, la gran final, en què es tasten set vins més. Un dels seus trets més significatius és que el tast es fa en parelles, de manera que els concursants s'han de posar d'acord amb els respectius companys abans de decidir les seves respostes. A part del concurs, aquest any s'ha ofert als assistents un showroom de vins amb més de 40 cellers i un bufet de formatges liderat per Eva Vila. L'any passat el primer premi va recaure en Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar, i Lucía Viz, advocada de Barcelona.

stats