Estils 26/12/2019

Us proposem 10 plans per a les festes nadalenques

Activitats, fires i trobades per a tots els gustos omplen els dies festius

Ara
4 min
Una de les escenes del pessebre de Castell d'Aro

Pessebre vivent de Corbera

Corbera de Llobregat. Fins al 12 de gener

Un dels pessebres vivents més famosos de Catalunya celebra enguany la 58e edició i espera superar els 30.000 visitants, un rècord assolit l'any passat. Les representacions s'allargaran fins al 12 de gener. Es tracta d'un pessebre que compta amb més de 250 voluntaris, dels quals més de 200 fan d'actuants que se situen al llarg dels més de 14.000 m(2 )de la penya del Corb de Corbera, en un circuit de més de 700 metres.

Una escena del pessebre

Nadal al Poble Espanyol

Barcelona. Fins al 29 de desembre

El recinte del Poble Espanyol torna a organitzar un munt d'activitats per Nadal tant per a petits com per a grans. Hi haurà una mostra gastronòmica de Nadal amb productes de proximitat, degustacions de vi, maridatges, una fira de cervesa artesana i música en directe. I per als més petits, un munt d'activitats divertides i nadalenques.

Una de les escenes del Nadal al Poble Espanyol

Pessebre de sorra de la Pineda

Vila-seca. Fins al 6 de gener

Fins al dia de Reis, a la platja de Vila-Seca s'hi pot veure l'espectacular grup escultòric de sorra dedica a escenes del naixement de Jesús. Està fet amb 400 tones de sorra i representa diverses escenes del tradicional pessebre de Nadal, com el naixement de Jesús, els pastors amb el ramat o l'arribada dels tres Reis d’Orient. A més, aquest dissabte també hi haurà cantada de nadales per a tots els amants de les cançons de Nadal.

Una escena del pessebre de sorra d'una edició anterior

El Cant de la Sibil·la

Monestir de Poblet. Diumenge 29 de desembre

L'interior de la basílica de Santa Maria de Poblet serà l'escenari del Cant de la Sibil·la, un drama litúrgic d'origen medieval. Serà en el marc d’una jornada dedicada al cant tradicional dels dies de Nadal i a les cançons de la vida rural, el pròxim diumenge, 29 de desembre, a les 18.00 h. L’esdeveniment està organitzat pel monestir de Poblet i el Museu de la Vida Rural, amb la col·laboració de Tornaveus.

El monestir de Poblet

Festival de la Infància

Sant Vicenç dels Horts. Fins al 30 de desembre

Un any més, infants i adolescents es convertiran en els protagonistes a Sant Vicenç dels Horts amb el Festival de la Infància, que enguany arriba a la 28a edició i que compta amb espectacles, atraccions, inflables, videojocs i tallers perquè els més petits juguin, descobreixin i passin una bona estona.

'Mapping' 'La llum de Sant Pau'

Barcelona. Fins al 6 de gener

Al Recinte Modernista de Sant Pau celebren un any més Nadal amb aquest espectacle lumínic gratuït que vol ser un pont entre el cel i la terra; un moment per celebrar que els dies comencen a allargar-se, el sol s’imposa a la nit i la natura es prepara per renéixer. També és una manera de retre homenatge a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, figura cabdal del Modernisme català.

La façana de Sant Pau amb la projecció de llums

Festes de Nadal de Calafell

Calafell. Fins al 6 de gener.

Com ja és tradició, Calafell celebra diversos actes relacionats amb el Nadal i en què la gastronomia té un gran protagonisme, com no podia ser d’una altra manera en aquesta època de l'any. Aquesta iniciativa vol potenciar i dinamitzar l’oferta gastronòmica del poble, i per això hi participen els restaurants de la vila, que ofereixen un menú amb preu tancat basat en els plats típics d’aquesta època de l’any.

L'escudella, un dels plats protagonistes

Parc de Nadal Il·lujoc

Solsona. Fins al 31 de desembre

Solsona vol que els més petits celebrin les festes nadalenques entre tallers, circuits d'aventura i jocs, i per això enguany l'Ajuntament ha organitzat el Parc de Nadal Il·lujoc en substitució de la pista de gel sintètic que es va instal·lar l'any passat. Aquí, els nens i nenes de fins a 14 anys podran participar en totes les activitats que s'organitzen a la Sala Polivalent.

Pessebre vivent de Castell d'Aro

28-29 de desembre

Aquest és un dels pessebres vivents més antics dels Països Catalans i enguany arriba a la seva 61a edició. La seva peculiaritat és que es decanta per les escenes basades en els oficis artesans i les feines relacionades amb el món del camp i la pagesia. Es representa aquest cap de setmana i el dia 1 de gener.

Una escena del pessebre

Nadal al museu

Girona. Fins al 7 de gener

La cinquena edició d'aquesta iniciativa cultural torna un any més amb l'objectiu d'acostar els 26 centres que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona a tots els públics. Durant un mes els diversos espais d'aquests centres dedicats a la història, el cinema, el joc i l'arqueologia oferiran activitats especials, visites i tallers per descobrir tot el patrimoni de la zona.

stats