Estils 13/12/2019

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Mercats nadalencs, artesans i festes majors omplen d'activitats el dissabte i el diumenge

Ara
4 min
Visitants a la fira de Santa Llúcia

El Festivalet

Barcelona. 14 i 15 de desembre

Torna aquesta fira d’artesans i dissenyadors independents que ja s'ha convertit en un clàssic prenadalenc a Barcelona i un lloc ideal on trobar els regals de l'amic invisible. Entre la vuitantena de propostes que hi exposen, tot es produeix de manera ètica i a petita escala. A part, hi haurà gastronomia i activitats i tallers.

Una edició anterior del Festivalet

Pessebre Vivent de Corbera

Corbera. Fins al 12 de gener

Un dels pessebres vivents més famosos de Catalunya celebra aquest any la seva 58e edició i espera superar els 30.000 visitants, un rècord assolit l'any passat. Les representacions s'allargaran fins al 12 de gener. Es tracta d'un pessebre que compta amb més de 250 voluntaris, dels quals més de 200 fan d'actuants que se situen al llarg dels més de 14.000 m² de la Penya del Corb de Corbera, un circuit de més de 700 metres.

La cova amb el naixement del pessebre vivent

Nadal al Museu

Girona. Fins al 7 de gener

La cinquena edició d'aquesta iniciativa cultural torna un any més amb l'objectiu d'acostar els 26 museus que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona a tots els públics. Durant un mes, els diversos espais d'aquests centres dedicats a la història, el cinema, el joc o l'arqueologia oferiran activitats especials, visites i tallers per descobrir tot el patrimoni de la zona.

Festa major d'hivern de Cadaqués

Cadaqués. Fins al 18 de desembre

En honor a la patrona del poble, la Mare de Déu de l'Esperança, els dies 14, 15 i 18 de desembre el municipi celebra, un any més, la seva festa major d'hivern. Durant tres dies els carrers del poble estaran plens d'activitats: música tradicional, concerts, dinars populars, espectacles i activitats per als més petits.

Una visita general de Cadaqués

Fira de la Tòfona

Centelles. 14 i 15 de desembre

El poble de Centelles celebra la dotzena edició d'aquesta fira, en la qual els visitants podran aprendre, comprar, tastar i divertir-se amb activitats relacionades amb un dels productes més exquisits i preuats de la gastronomia: la tòfona. Hi haurà tastos i tallers de cuina impartits per cuiners coneguts, i aquest any també es farà el cinquè Concurs de Gossos Tofonaires.

Tòfones negres

Design Market

Barcelona. 14 i 15 de desembre

Arriba la 8a edició d'aquest mercat al Disseny Hub Barcelona, un lloc de referència per als amants del Nadal i del disseny, on aquest any es poden trobar un total de 102 expositors. Hi ha objectes per a la llar, moda, complements, joieria, artesania, publicacions, elements gràfics, mobiliari, il·luminació i obres d’art.

Una edició anterior del mercat

Fira Avícola de la Raça Prat

El Prat de Llobregat. Del 13 al 15 de desembre

El Prat de Llobregat celebra una nova edició d'aquesta fira, que vol posar en valor els productes de proximitat, de quilòmetre zero i de qualitat, com són dos productes estrella de la zona: l’aviram de raça Prat i la carxofa Prat. A més, diumenge els visitants podran gaudir del Mercat de Pagès, al recinte firal, on trobaran fruites i verdures fresques, provinents del Parc Agrari.

El Pota Blava és típic del Prat de Llobregat

Pessebre de sorra de la Pineda

Vila-seca. Fins al 6 de gener

Fins al dia de Reis, a la platja de Vila-Seca es pot veure l'espectacular grup escultòric de sorra dedicat a escenes del naixement de Jesús. Està fet amb 400 tones de sorra i representa diverses escenes del tradicional pessebre de Nadal, com el naixement de Jesús, els pastors amb el ramat o l'arribada dels tres Reis d’Orient. A més, aquest dissabte també hi haurà cantada de nadales per a tots els amants de les cançons de Nadal.

Fira de Santa Llúcia

Barcelona. Fins al 23 de desembre

Per viure el Nadal a Barcelona cal anar a passejar per la Fira de Santa Llúcia, que cada any es troba a l'avinguda de la Catedral. Aquest any la cita arriba a la seva 233a edició en bona forma, amb 282 parades dedicades als complements de Nadal, figuretes del pessebre, decoració per a la llar i per als arbres, tions i altres productes artesans i tradicionals, típics de les festes de casa nostra.

Una edició anterior de la fira

Vermood

Vilanova i la Geltrú. 15 de desembre

Torna aquesta cita festiva que se celebra els diumenges a Vilanova i la Geltrú. El mercat té parades de roba, d'accessoris, de llibres i de música, que comparteixen la voluntat d'impulsar un consum responsable i sostenible. Se celebra a la Daurada, un espai famós per la seva gastronomia i música.

stats