5 plans de luxe per Cap d’Any
Els menús més exclusius, els hotels de més prestigi i els inicis d’any més relaxants, sense sortir de Catalunya
Barcelona HOTEL SPA EMPÚRIES
La platja de Portitxol és l’escenari serè des del qual l’Hostal Spa Empúries proposa canviar d’any, a través d’un paquet al qual costa trobar cap inconvenient. El petit establiment, situat en ple golf de Roses, ofereix un Cap d’Any tranquil amb un menú que combina el receptari tradicional de la Costa Brava amb un treball avantguardista als fogons, supervisats per Rafa Peña. El xef, propietari del restaurant Gresca de Barcelona i guanyador del premi al cuiner jove de l’any el 2008, proposa per a l’ocasió dos menús. Un al restaurant Bistró del Mar, que es presenta en format bufet, i l’altre al restaurant gastronòmic Villa Teresita, més formal en la presentació i el servei.
Els 305 euros per persona del pack inclouen, a més d’un d’aquests dos menús, la resta d’ingredients per convertir el canvi d’any en una escapada memorable. La barra lliure, la nit d’allotjament a l’hotel i el dinar en format brunch del dia 1 de gener són les propostes que, combinades amb els serveis d’aquest cinc estrelles, poden ajudar a començar el 2016 amb un somriure.
Però per si la proposta encara no fos prou engrescadora, l’hotel també té un spa -que s’ha de pagar a part i per al qual és millor fer la reserva amb anticipació- i un gimnàs amb les parets de vidre que connecten la zona de wellness amb l’exterior, cosa que resulta especialment atractiva en mesos freds com el gener. A més, si la nit no ha sigut gaire intensa, la localització de l’hotel permet als hostes passejar pel camí de ronda que recorre la costa, ja sigui a peu o amb les bicicletes que té disponibles. Un espai infantil i una confortable biblioteca són els detalls que poden acabar de decantar la balança.
HOTEL CLARIS
Si el 31 de gener treballes a Barcelona, és ben possible que et falti temps per agafar el cotxe i arribar a una hora prudent -amb la roba de festa a la maleta- a algun hotel de la costa o la muntanya. Per això, una bona opció és anar en taxi o a peu fins a algun hotel del centre de l’Eixample. El Claris, el vaixell insígnia de la cadena Derby Hotels Collection, proposa un Cap d’Any amb un menú de primera línia que combina mar i muntanya a la seva terrassa enjardinada i tancada amb vidre.
Entre d’altres, la seva proposta inclou pernil de gla de 48 mesos de curació en coca de vidre, el filet de bou de Nebraska, llamàntol amb verdures mini trufades, la tonyina marinada o suc d’ametlles amb caviar Oscietra. Les neules, els torrons, els petit fours i el tradicional raïm de la sort també formen part d’aquest menú per a l’última nit de l’any que, evidentment se serveix acompanyat de vi i xampany. Un conjunt suggerent que surt per 175 euros per comensal.
La nit es pot continuar en alguna de les habitacions d’aquest cinc estrelles gran luxe, que han sigut reformades recentment i que s’han dotat d’una personalitat pròpia amb la remodelació. De fet, cada habitació incorpora peces d’art sorgides de la col·lecció de la família Clos, propietaris de la cadena hotelera. A més, l’hotel compta amb una nodrida col·lecció d’art egipci exposada per als clients.
HOTEL MAJESTIC
El plaer de gaudir de l’aire lliure a l’hivern es barreja a l’Hotel Majestic de Barcelona amb l’exclusivitat i l’alta gastronomia. L’hotel, un cinc estrelles gran luxe en ple passeig de Gràcia, estrena aquest any una proposta de nit de Cap d’Any que se suma al seu ja clàssic sopar amb ball als salons de l’hotel. La nova proposta, que es diu Estic bevent estels! -en honor a la frase que va pronunciar el monjo Dom Perignon el 1670 quan va tastar l’escumós per primer cop-, se serveix a la terrassa que hi ha a la desena planta de l’hotel.
En aquest lloc privilegiat -amb vistes a la Sagrada Família o la Casa Batlló- s’hi serviran entrants com terrina de foie feta a casa, barreta cruixent de pernil Joselito, blinis de salmó fumat amb caviar o cebiche de gambes amb fruita de la passió... Un brou de pularda amb nyoqui trufat, ostres, llagostins, gambes, cargols de mar o cloïsses també tenen pes en el menú que el xef Nandu Jubany ha creat per a l’ocasió. Les textures de xocolata donaran pas a la festa de matinada, amb orquestra, DJ, ball, servei de bar fins a la matinada i ressopó al gran saló Mediterrani de la planta baixa. Per 590 euros la parella, el sopar a la terrassa permetrà als comensals gaudir perfectament dels focs que a les 12 es dispararan des de plaça Espanya.
HOTEL VILLA RETIRO
En moltes ocasions, quan arriba el Cap d’Any no són pocs els que pensen a escapar-se de la ciutat buscant una mica de pau. Tot i això, hi ha destins que acaben massificats perquè tothom té la mateixa pensada, per exemple, al mar o l’alta muntanya. En canvi, hi ha altres propostes que asseguren que la pau estarà servida i que, a més, anirà acompanyada de totes les comoditats.
En aquest sentit destaca l’Hotel Villa Retiro, situat a Xerta, que combina gastronomia, luxe per als hostes i un bon conjunt d’activitats de salut i lleure. Per a la nit de Cap d’Any, l’hotel proposa un menú, com és marca de la casa, que combina la gastronomia pròpia de les Terres de l’Ebre amb el toc avantguardista del seu xef, Fran López, distingit des del 2008 amb una estrella Michelin.
Al Torreó de l’Indià, el restaurant selecte que hi ha a l’hotel, s’hi servirà aquest any des d’ostró del Delta fins a un bombó de pesto, passant per anguila fumada del Delta, crema de bolets, tàrtar de tonyina vermella del Mediterrani, foie de cítrics, escudella, peix de llotja o pollastre de corral, entre d’altres. Tot per 120 euros i amb una banda de jazz inclosa per amenitzar la festa posterior al sopar. El preu del paquet de Cap d’Any surt per 520 euros dues persones i també inclou l’esmorzar de l’endemà.
Villa Retiro posa a disposició dels seus clients nou habitacions -dues de les quals són suites- per tancar el 2015 i, l’endemà, ofereix des d’un spa fins als 3.000 metres quadrats de jardí centenari, amb cascades d’aigua incloses, per recuperar-se de la nit anterior. Els vins que se serveixen a la nit són dels cellers de la família. Concretament, en el menú de Cap d’Any se serveix el Gamberro Negre de Guarda 2012, que mescla syrah, carinyena i cabernet sauvignon. Tres varietats que es converteixen en vi a la venerada cooperativa del Pinell de Brai.
HOTEL LA PLETA
L’estació d’esquí de Baqueira Beret ha sigut tradicionalment la més reconeguda a Espanya pel seu prestigi més enllà de les pistes d’esquí. Un bon exemple d’això és l’Hotel La Pleta, situat en una urbanització homònima al costat mateix de les pistes. El cinc estrelles presenta un ampli ventall d’opcions per a totes les persones que vulguin canviar d’any en aquest espai natural.
L’establiment ofereix un abundant menú als seus salons rodejats de neu que permeten satisfer tant els més llaminers com els més llepafils. Amb 12 aperitius, el sopar proposa com a plats principals un lingot de micuit d’ànec, llamàntol amb ravioli de gamba vermella, orada amb parmiggiana d’albergínia o llom de vedella blanca amb risotto de bolets. Una mousse de mango amb crumble de xocolata és el colofó.
Per 250 euros per persona, l’hotel dóna accés a la festa posterior, que compta amb barra lliure i música fins que arribi l’hora d’una xocolata calenta amb xurros. La nit d’hotel va a part, així com l’accés als restaurants que hi ha. De fet, enguany se n’ha obert un d’especialitzat en gastronomia suïssa anomenat La Raclette. A més, La Pleta disposa d’un spa pensat per als esquiadors que volen acabar l’estada de la manera més relaxant. Entre les propostes de l’espai destaca un massatge de mel de la Vall d’Aran.