Estils 18/06/2021

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem diverses propostes arreu del territori per gaudir sols, en parella, amb amics o família

ARA
3 min
Camps, vinyes i boscos al Priorat, on aquest cap de setmana se celebra el Festival Most
1.
Encontats

Balaguer. Del 16 al 20 de juny

El cartell del mercat del conte

Balaguer s'omplirà aquest cap de setmana de contes i històries fantàstiques amb l'Encontats, un mercat de contes i llibres il·lustrats adreçat a un públic familiar. Mentre passegeu pel carrer, podreu escoltar contes, fer-hi activitats i tallers de tota mena, comprar les últimes novetats en matèria de llibre infantil i, sobretot, impregnar-vos de la fantasia que inunda el centre de la ciutat. Totes les activitats són amb reserva prèvia, podeu fer-ho aquí.

2.
Bike & Taste

El Penedès

Una família en bicicleta

Si teniu ganes de fer una passejada amb bicicleta entre vinyes, boscos, barraques de pedra seca i arbres fruiters, aquest és el vostre pla ideal per al cap de setmana, que, a més, és apte per a famílies amb criatures petites, perquè les bicicletes poden portar cadiretes. A més, us poden reservar una parada en un celler familiar i ecològic per degustar-hi vins o caves acompanyats d’un petit aperitiu. Tota la informació aquí.

3.

Festa Major de Sant Joan

Valls. Fins al 25 de juny

Valls viu la seva festa anual més emblemàtica: la festa major de Sant Joan, dedicada al patró de la ciutat. Les festes duren una setmana i hi ha moltíssimes activitats de tot tipus. Destaquen molts actes culturals, esportius, infantils i de cultura popular. Podeu consultar tot el programa d'activitats aquí.

4.
ArtsLibris Barcelona

Barcelona. Fins al 20 de juny

Una edició anterior de la fira

La Fira Internacional del Llibre de l'Artista, ArtsLibris Barcelona, arriba aquest cap de setmana a la seva 12a edició i per primer cop ho fa en un recinte exterior: l'espai Fossat del Mercat de Sant Antoni. En aquesta ocasió, hi participaran 87 artistes i editors acompanyats de les seves publicacions i també s'han sumat gran part de les escoles, les institucions i els centres d'art de Barcelona.

5.

Most. Festival Internacional de Cinema del Vi

Priorat. Fins al 20 de juny

El Most torna al Priorat en la seva desena edició, després que el 2020 la pandèmia obligués a posposar-lo. Fins al 20 de juny, als pobles de Falset, Cornudella, Bellmunt i els Guiamets hi haurà tot d'activitats culturals i enòlogues. L’edició començarà a la placeta de Cal Magrinyà (Falset), apostant pel Most a la fresca, en què es podran veure quatre històries de ficció amb el vi com a protagonista. Durant els dies següents, el festival anirà per diferents municipis i acabarà diumenge a Bellmunt del Priorat, on es podrà gaudir d’una selecció dels millors treballs catalans.

6.
Kosmopolis

Barcelona. Del 16 al 20 de juny

Werner Herzog, en una imatge d'arxiu

Kosmopolis, la festa de la literatura que el CCCB organitza cada dos anys, posarà sobre la taula en aquesta edició la sortida de la pandèmia mirant cap al futur i la ciència-ficció. Fins al 20 de juny, sota el lema La literatura que ve hi haurà fins a 37 activitats i 109 participants, entre els quals destaquen grans noms de la literatura, el cinema i la música com Werner Herzog, Maggie O'Farrell, Isaki Lacuesta, Fatoumata Kébé, Maria Arnal, Pau Riba i Pol Guasch, entre molts altres. Teniu tota la informació aquí.

7.
Nit de Bruixes

Altafulla. 18 i 19 de juny

El cartell de la festa

Aquesta edició de la Nit de Bruixes d’Altafulla vol centrar-se en les bruixes com a dones sàvies i analitzar la seva figura en positiu, per tal de reivindicar-les com a persones riques en coneixements i eliminar les connotacions negatives que s'han transmès al llarg dels anys a través de les llegendes populars. En aquesta edició, prendran el protagonisme els rituals i les parades de caràcter esotèric i místic, deixant de banda les que aquests últims anys havien ocupat part de la fira, com l'artesania i la roba i complements. S’hi podran veure demostracions amb herbes curatives, olis essencials, pedres volcàniques i altres. Teniu més informació aquí.

8.

Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal. Tots els caps de setmana d'estiu

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar una nova edició del Mercat del Préssec d'Ordal els caps de setmana de juny, juliol i agost. Així, els pagesos oferiran les fruites acabades de collir, però també hi haurà parades amb altres productes, com ara oli d'oliva, melmelades i vins i caves que es podran comprar directament als elaboradors.

9.

Fira del Consum Conscient d'Amposta

Amposta. 19 de juny

Aquest dissabte Amposta celebra la seva Fira del Consum Conscient, on hi haurà paradetes però també xerrades, activitats per a grans i joves, música i altres activitats amb l'objectiu de reflexionar sobre la nostra manera de consumir i descobrir una altra manera de fer-ho.

10.

Banyoles medieval

Banyoles. 19 de juny

El Museu Arqueològic de Banyoles organitza una visita guiada per conèixer com es va fundar la vila i com s’hi vivia durant l’Edat Mitjana. El recorregut permetrà passejar-se pels carrers actuals, on encara es poden trobar les empremtes d'aquell passat i conèixer el monestir de Sant Esteve i una joia del s. XV: l’arqueta de Sant Martirià, considerada com una de les peces més remarcables de l’orfebreria medieval catalana. Teniu més informació aquí.

stats