Plans
Estils 10/11/2022

Ratafia, cinema d'aventura i festivals culturals. Quins plans teniu aquest cap de setmana?

Us proposem deu plans per gaudir al màxim d'aquests dies

ARA
4 min
Premi a la millor ratafia casolana

BarcelonaL'ARA us selecciona els següents plans per fer a tot el país aquest cap de setmana.

1.

Festival de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló

Torelló. Fins al 21 de novembre

Ja és aquí el tradicional Festival de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, un dels més importants del món del gènere i que durant deu dies –fins al 21 de novembre– posa en competició les millors pel·lícules sobre activitats relacionades amb la muntanya i la natura. El festival, que arriba a la quarantena edició, projectarà documentals de diversos gèneres: expedicions, reportatges de natura, esports d'aventura, documentals ecològics, etc. 

2.

Festa de la Ratafia

Santa Coloma de Farners. Dissabte 12 i diumenge 13 de novembre

Una de les grans fires de cada tardor al Principat: la Festa de la Ratafia, una tradició popular que celebra l'elaboració de ratafia casolana i que és un clàssic absolut a Santa Coloma de Farners. En peu des del 1982, la Festa de la Ratafia és la manifestació cultural que s'ha convertit en el punt vermell d'aquest licor a Catalunya. Se centra en tres eixos d'actuació: el Concurs, la Fira i la Festa de la Ratafia. Actualment, es presenten al voltant de 200 ratafies al concurs de Santa Coloma de Farners vingudes de qualsevol punt imaginable.

Santa Coloma, capital de la ratafia.
3.

Lluèrnia

Olot. Dissabte 12 de novembre

Dissabte es tanca la setena edició del Lluèrnia, el festival del foc i de la llum d'Olot, que torna al seu format habitual després de dos anys amb restriccions. Els que visitin la capital de la Garrotxa es trobaran amb un festival de carrer que amplifica noves mirades a l'espai quotidià, tot a partir del foc i la llum. La convocatòria artística, que va rebre més de trenta propostes, inclou una instal·lació homenatge a l'arquitecta Maria Danés Figueras, morta el passat mes de febrer.

'Com un llum', intervenció a l’espai públic de Lola Solanilla.
4.

World Press Photo

Barcelona. Dissabte 12 i diumenge 13 de novembre

Divuitena vegada que l’exposició més reconeguda en l’àmbit del fotoperiodisme arriba al CCCB. Un clàssic de gran acceptació popular que reuneix les fotografies i les produccions multimèdia guanyadores dels concursos de fotografia i de narrativa digital World Press Photo. L’exposició mostra treballs, majoritàriament inèdits al nostre país, escollits per la seva qualitat visual i que ofereixen diversos punts de vista sobre l’actualitat. Mirades múltiples i panoràmiques que conviden a la reflexió, especialment enriquida a les visites guiades.

Imatge icònica d'una edició anterior de l'exposició.
5.

Setmana de la Ciència

Barcelonès. Dissabte 12 i diumenge 13 de novembre

Aquesta és la Setmana de la Ciència, que s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals acostar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves. Durant la segona setmana de novembre s'han organitzat un bon grapat d’activitats de disseminació de la ciència arreu del territori: jornades de portes obertes, activitats virtuals, exposicions, tallers científics... una oferta científica amplíssima a l’abast de tothom. Consulteu la seva web per conèixer les moltes activitats que se celebren per tot Catalunya.

Torna la Setmana de la Ciència.
6.

Festival Loop

Barcelona. Fins al 20 de novembre

El temps és el protagonista de la nova edició del Festival Loop de videoart, que se celebra a Barcelona fins al 20 de novembre. Prop de vint institucions d'arreu de Barcelona, d'un total d'uns setanta espais, acolliran propostes sobre qüestions com la representació del temps i les implicacions socials i polítiques de com s'organitza. Sota el títol Mentre el temps passa..., el Festival Loop arriba a la seva vintena edició.

7.

Fòrum 2022

Barcelona i Lleida. Dissabte 12 de novembre

Música i salut és l'eix sobre el qual gira el sisè Fòrum anual que organitza l'Acadèmia Catalana de la Música i que tindrà lloc entre Lleida i Barcelona els dies 10, 11 i 12 de novembre. Aquesta trobada està dedicada a les beneficioses relacions que existeixen entre la música i la salut, posant en relleu i visibilitzant projectes i professionals que treballen en aquests àmbits per millorar el benestar físic i emocional de les persones. L'accés a la pràctica cultural és una eina amb cada vegada més base científica, i amb un teixit de projectes cada vegada més extens, que treballen en aquest àmbit per millorar la vida personal i col·lectiva de les persones i evidencien la capacitat transformadora de la música.

8.

Rec

Igualada. Dissabte 12 de novembre

Dissabte es tanca una nova edició del Rec, el festival eclèctic de moda, cultura i gastronomia que se celebra dues vegades a l’any durant quatre dies al barri del Rec d’Igualada. Les velles fàbriques i adoberies del vell barri industrial de la ciutat es transformen de forma efímera en pop-up stores de moda on grans marques locals i internacionals i dissenyadors de moda independent i emergent venen els seus estocs i mostraris a preus únics.

Una edició anterior del Rec, a Igualada.
9.

Monumental Club

Barcelona. Dissabte 12 de novembre

El Monumental Club tanca la seva temporada 2022 amb dos noms molt populars i el seu habitual còctel de concerts, DJs, activitats familiars i una oferta gastronòmica oberta a tots els gustos. Rusowsky i Carlos Willengton seran els encarregats de tancar un 2022 que ha portat grans èxits al Monumental Club d'aquesta temporada. Els acompanyen Nixer i la secció Monumental Kids, amb el concert de Reggae Per Xics.

Una edició anterior del Monumental Club.
10.

Jornades d'Interior a Vandellòs

Vandellòs. Dissabte 12 i diumenge 13 de novembre

Aquest cap de setmana se celebren les Jornades d'Interior de Vandellòs, un seguit de propostes per donar a conèixer els atractius de l'entorn natural i del nucli d'interiors del municipi. Entre altres activitats, hi ha taller un fotogràfic a càrrec d'Ori Gener, una gimcana fotogràfica i una cursa d'orientació familiar a càrrec del Centre Excursionista Serres del Mestral. Consulteu aquí tot el programa.

stats