Us proposem 10 plans per a aquest pont

Triem algunes opcions d'oci i de lleure per encertar-la del tot aquest pont

ARA
3 min
Tions de Nadal a la Fira de Santa Llúcia
1.
Fira de l’Avet d’Espinelves

Espinelves. A partir del 4 de desembre.

Els avets, protagonistes a Espinelves

L’emblemàtic poble d'Espinelves torna a rebre la Fira de l’Avet en la que serà la seva 40a edició. Una de les fires de Nadal més esperades i amb més presència de visitants d’arreu de Catalunya, que es desplacen per gaudir del seu gran protagonista, l’avet. A més, per tot el poble hi ha diferents parades d’embotits, formatges i torrons artesans, i petites mostres d’arts i oficis artesanals. La Fira de l'Avet torna dos anys després de l'última edició, ja que el 2020 no es va poder celebrar a causa del covid.

2.

Fira de Santa Llúcia

Barcelona. A partir del 26 de novembre.

Un any més, després de 235 edicions, la tradicional Fira de Santa Llúcia s'instal·la a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, parada obligada per a tots els apassionats de les festes nadalenques i els seus articles. La Fira de Sant Llúcia és una de les més antigues del món de productes nadalencs, i té un total de 170 parades, on es poden comprar peces artesanes com figures de pessebre, decoracions nadalenques, tions, avets… La cita d’aquestes dates a la qual no pots faltar.

3.

Fira del Joc i de Nadal

Berga. Dilluns, 6 de desembre.

Torna la novena edició de la Fira del Joc i de Nadal. Un esdeveniment ideal per a infants i adults que tindrà lloc al passeig de la Indústria de Berga. Hi trobaran exposicions, venda de jocs artesans, una fira amb productes nadalencs per decorar la casa. Els més petits s'ho passaran bé a la zona dedicada a jocs tradicionals i a jocs gegants fets de material reciclat.

4.

Firaski i Mercat de 2a Mà

La Pobla de Segur. Dissabte, 4 de desembre.

Ara que arriba la temporada d’esquí acompanyada del fred i la neu, tens una cita a la Pobla de Segur al Firaski i Mercat de 2a Mà. Al pavelló municipal d’esports s'hi podran veure estands de diverses empreses i entitats del món de la neu, la muntanya i la natura, així com material de segona mà d’esquí alpí, escalada, skimo o accessoris.

5.
Fires del Tió
Un tió de Nadal

Els amants del tió tenen tres cites importants aquest cap de setmana. La 8a Fira del Tió d’Arbúcies (el dissabte 4 i el diumenge 5 de desembre), la 7a Fira del Tió de Solsona (el dissabte 4 de desembre) i la Festa del Tió de Mura al Bages (a partir del dissabte 4 de desembre). Tres indrets en què Nadal i els tions són els protagonistes, acompanyats de diferents mercats d’artesania, exposicions, espectacles, tallers... per a tots els públics, des dels més petits fins als més grans.

6.
Fira del Pessebre

Olot. Del dissabte 4 al dimarts 7 de desembre.

El pessebre

La capital de la Garrotxa acull un any més la seva tradicional Fira del Pessebre amb el Nadal com a fil conductor. Pels carrers del centre de la ciutat hi haurà diferents parades de figures artesanes de pessebre, de decoració, d'avets i de tions. Els productors de la comarca també hi seran amb el seu mercat de productes de Nadal, articles de cosmètica, moda, joies, aliments, tots de km 0. A més, el infants podran fer diferents tipus de tallers.

7.

Visita a la Casa Barral

Calafell. Dissabte 4 i diumenge 5 de desembre.

Calafell obre les portes a la Casa Barral amb un nou format que recorda l’escriptor, poeta, memorialista i editor Carlos Barral, una figura clau de la literatura castellana del segle XX. Tothom que s’hi acosti podrà veure una recreació de diferents parts i objectes de casa seva. Es vol que la gent s’acosti a la seva obra literària, a més de recuperar les tradicions i costums del poble mariner.

8.

Nadal al Poble Espanyol

Barcelona. Del dissabte 4 al dimecres 8 de desembre.

A partir d’aquest pont, el Poble Espanyol es convertirà en un calendari d’advent gegant amb 24 racons temàtics relacionats amb personatges, tradicions i escenes típiques de Nadal que simularan les 24 finestres del calendari. Un espai perquè petits i grans no perdin la màgia de Nadal i passegin pel recinte històric. A més, des del dissabte 4 els nens i nenes ja podran visitar la Casa del Pare Noel i entregar-li la carta personalment. Les entrades anticipades comprades online tenen un preu de 10 €. 

9.

Fira de Torrons

Llinars del Vallès. Del dissabte 4 al dilluns 6 de desembre.

Una cita ben dolça, la 25a Fira de Torrons de Llinars al Castell Nou. Un cap de setmana per degustar torrons de totes les varietats i de més de 60 torronaires artesans. Ens ensenyaran els diferents protagonistes de totes les cases durant aquestes festes, des dels més clàssics, com la gran estrella –el torró de crema–, als més innovadors i creatius.

10.

Mercat Medieval de Vic

Vic. Del dissabte 4 al dimecres 8 de desembre.

La 25a edició del Mercat Medieval de Vic vesteix els carrers del centre històric de la ciutat. La capital osonenca viatja a l’època medieval, en què artesans, firaires i taverners són els protagonistes. Pels carrers de la Ciutats dels Sants s'instal·laran parades amb una àmplia i variada oferta d’articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, dolços. També hi haurà una gran proposta cultural amb activitats infantils, espectacles i recreació d’oficis.

stats