Estils 05/09/2016

Alta gastronomia per menys de 35 euros? Sí, és possible

La guia Michelin ret un homenatge als millors restaurants catalans on es pot menjar per menys de 35 euros. Us oferim la llista dels establiments

Thaïs Gutiérrez
2 min
Algunes de les propostes de Freixa Tradició

BARCELONALa guia Michelin és, per a molts, sinònim d'alta gastronomia i, alhora, preus elevats. Però en realitat també inclou una categoria d'establiments, menys coneguda, que sota el nom de Bib Gourmand fa referència a restaurants on es pot menjar molt bé per un màxim de 35 euros.

Aquest divendres, Michelin i San Miguel van voler retre un homenatge a aquests locals en una gala al Museu Marítim de Barcelona que va posar de manifest el bon moment pel qual passa la gastronomia catalana, que té 49 restaurants Bib Gourmand repartits per tot el territori. Tal com explica Angel Pardo, portaveu de Michelin, amb aquesta iniciativa es vol "donar visibilitat i notorietat als restaurants que tenen el guardó Bib Gourmand, que ofereixen la millor relació qualitat-preu per menys de 35 euros". Segons Pardo aquesta categoria -que va néixer fa 20 anys- s'ha anat consolidant amb el temps i "actualment hi ha més restaurants Bib Gourmand a l'Estat que no pas amb estrella". Això vol dir, explica, que cada cop més establiments aposten per una cuina "de moltíssima qualitat, on el producte és l'estrella, i els preus són ajustats". De fet, molts d'aquests restaurants "són els qui en un futur proper rebran alguna estrella Michelin", diu.

Us oferim la llista dels tots els establiments catalans que tenen aquesta distinció:

Barcelona: Etapes, Fonda España, Freixa Tradició, La Taula, Senyor Parellada, Silvestre i Vivanda.

Fora de la ciutat: Olmosgourmet (Badalona), Mirko Carturan Cuiner (Caldes de Montbui), La Font (Canet de Mar), Cal Xim (Sant Pau d’Ordal), Can Ferran (Sant Quirze del Vallès), La Cava d’en Sergi (Sant Sadurní d’Anoia), Ca n’Armengol (Santa Coloma de Gramenet), El Cel de les Oques (Terrassa), Sara (Terrassa), Can Poal (Vallromanes), Divicnus (Vic), El Racó de la Calma (Vilafranca del Penedès), La Font (Canet de Mar), Fonda Europa (Granollers) i Lucerón (Montornès del Vallès).

Girona: Casa Patxi (Alp), L’Aliança d’Anglès (Anglès), Quatre Estacions (Banyoles), L’Hostalet (els Hostalets d’En Bas), Noray (Empuriabrava), La Rectoria (Espinavessa), Cap i Pota (Figueres), Nu (Girona), La Gruta (L’Escala), Mas Concas Víctor Català (l’Escala), El Vaixell (Llançà), La Salinera (Palamós), Mas Pou (Palau-Sator), Vicus (Pals) i Cal Sagristà (Peralada).

Lleida: El Portalet (Bossòst), Er Occitan (Bossòst), Era Lucana (Vielha), El Niu (Escunhau), Hostal Jaumet (Torà), La Lluna (Sudanell), Hostal Benet (les Borges Blanques), Aimia (Lleida) i Lo Ponts (Ponts).

Tarragona: Acuamar-Casa Matas (Cambrils), El Celler de L’Aspic (Falset), Hostal Colomí (Santa Coloma de Queralt) i Cal Travé (Solivella).

stats