Estils 03/06/2019

Les sabates 'ugly', un complement perjudicial per als teus peus

El calçat amb plataforma elevada contribueix a causar problemes lumbars i a la canyella

Ara
2 min
Sabates 'ugly' de Versace

BARCELONA"La lletjor és atractiva, la lletjor és emocionant. La investigació de la lletjor és, per a mi, més interessant que la idea burgesa de la bellesa". Amb aquestes declaracions de la dissenyadora Miuccia Prada l'any 2013 podríem definir el que es coneix com a sabates 'ugly', és a dir, el calçat amb plataforma elevada que és tendència aquest estiu. Encara que aquest tipus de sabates sovint les comercialitzen les marques esportives, no tenen ni la funció ni la comoditat del calçat esportiu. La nova tendència ha enlluernat tant els carrers com les passarel·les, però els experts alerten que si s'utilitzen freqüentment poden arribar a causar problemes a les cames i als peus dels que les porten.

Problemes físics

"En massa ocasions aquestes sabatilles estan dissenyades amb una plataforma excessiva, i això pot comportar problemes, ja que les soles excessivament elevades poden ocasionar sobrecàrregues lumbars", assegura el vicepresident del Col·legi Oficial de Podòlegs de Catalunya, Carles Espinosa. Així, les sabates 'ugly' limiten la flexibilitat natural i l'adaptació del peu al terreny, que és la seva funció bàsica.

En la mateixa línia, el reconegut podòleg de Londres William Joyce afirmava en un article a 'The Guardian' que "aquestes sabates poden provocar dolors a la part davantera de la cama, concretament a la zona de la tíbia, perquè la sobrecàrrega suposa un esforç extra als músculs de la canyella". A més, les 'ugly' contribueixen a la formació de "durícies, augmenten la pressió als dits dels peus i les articulacions i condueixen a tenir diversos problemes a les ungles".

'Ugly' Triple S DSM Special per Balenciaga, nova col·lecció 2019

Múltiples dissenys

Firmes d'alta costura com Balenciaga, Louis Vuitton, Prada o Gucci tenen entre les seves col·leccions sabates 'ugly'. El seu preu pot rondar els 500 euros o, en el cas de les aclamades Balenciaga Triple S, augmentar fins als 725. Pel que fa a la sola, les Reebok Triple Plataforma X Gigi Hadid pesen 557 grams i, juntament amb les Superga 2790 Linea Up Down, de 481 grams, són unes de les sabates 'ugly' que més pesen.

Segons 'The Guardian', les sabates amb plataforma d'Alexander McQueen van encapçalar l'informe de Lyst Inditex com a producte més popular per a les dones el primer trimestre del 2019, en combinació amb les Nike React Element 87 per als homes. Les dues estan catalogades com a 'ugly', fet que demostra que aquestes sabatilles, tot i els problemes que poden causar, tenen molt d'èxit.

stats