Estils 24/03/2016

10 perfils de Snapchat que no pots deixar de seguir

La xarxa social dels continguts efímers s'imposa entre personatges famosos, usuaris anònims i, fins i tot, institucions com la Casa Blanca. Encara no sabeu de què va? Neymar, Lewis Hamilton o Paris Hilton sí que ho saben

Joan Callarissa
10 min
Logotip de Snapchat

BarcelonaLes xarxes socials van apareixent com bolets a internet i cada cop tenen més particularitats, cosa que condiciona més el perfil dels usuaris. Això és el que li va passar al principi a Snapchat, que amb els seus vídeos efímers va triomfar entre els adolescents de mig món, que l'utilitzaven principalment per fer 'sexting'. No obstant, els continguts volàtils de la xarxa del fantasma no han suposat cap obstacle perquè, amb el pas del temps, persones amb una faceta pública l'acabin fent seva i l'utilitzin per explicar amb molta informalitat el seu dia a dia, parlar d'alguns temes que els apassionen o, com passa en molts de casos, fer broma.

Territori sense pressió de 'community managers'

Explicar als seus seguidors el que els passa pel cap, el que fan, on són, que van a dormir o simplement fer el ruc amb l'aplicació Masqarade –coneguda com a MSQRD– són alguns dels continguts que publiquen alguns dels seus usuaris més estel·lars. Tot i això, cadascú té les seves especialitats i aconsegueix seguidors per motius diversos. En general, però, es pot afirmar que tant pel que fa a persones com pel que fa a institucions, Snapchat és molt improvisat, naïf, divertit i, el més important, encara poc controlat pels 'community managers' de les estrelles, que en voler controlar la seva imatge ja han arruïnat l'espontaneïtat de Facebook, Twiter o Instagram.

24 hores com a límit

Per qui no sàpiga què és Snapchat només cal que tingui en compte dues coses. La primera, que permet penjar vídeos i fotografies i afegir-hi textos molt bàsics i garbuixos per sobre. La segona, que aquests continguts desapareixeran al cap de 24 hores i que, mentre estan disponibles, només els podran veure aquelles persones que segueixin l'usuari que els ha penjat i a través del mòbil. Aquestes fotos o vídeos poden veure's durant un temps d'entre un i deu segons en les 24 hores que estan disponibles. D'altra banda, els missatges que les persones s'envien per privat desapareixen en un interval d'entre un i deu segons però ja no es poden tornar a veure.

Sorgida al 2010 a la Universitat de Stanford, als Estats Units, l'aplicació permet als usuaris d'Android i iOs descarregar-se-la a partir dels 11 anys. Fortament implantada als EUA, aquesta aplicació mòbil té la majoria dels usuaris situats generacionalment entre els 13 i els 23 anys.

10 perfils indispensables per iniciar-se

Si encara no sou usuaris de l'aplicació i us en voleu fer, aquests són 10 dels perfils de persones conegudes que podeu començar per seguir per a una primera presa de contacte. La distracció està assegurada. Això sí, no és LinkedIn. No espereu fer-hi amics que expliquin coses 'importants' o molt serioses. Snapchat és per divertir-se. De moment.

1- Paris Hilton

La milionària hedonista per excel·lència és una de les 'celebrities' que més gust li han trobat a Snapchat. El fa servir constantment i sense tenir complexos ni de superficial ni de milionària. L'hereva de l'imperi hoteler Hilton ensenya contínuament la seva vida meravellosa a sobre del seu 'jet' privat, a través del qual creua el món de festa en festa i de gran esdeveniment en gran esdeveniment. L'Art Basel de Hong Kong o les festes post-Oscars en són dos exemples. De la seva mà, podem veure i viure des de dins ambients i situacions que molts cops no surten ni a les revistes.

Paris Hilton

Entre d'altres, gràcies als seus 'snaps' –així s'anomenen els continguts d'aquesta xarxa– permanents hem pogut descobrir com és el seu armari per dintre o els milions d'ulleres de sol que té guardades en un moble fet 'ad hoc' per a aquesta funció. També hem pogut descobrir que a la seva mansió de Los Angeles hi té una casa per als gossos inspirada en la mateixa mansió o que al seu apartament de Nova York és ella qui il·lustra gairebé totes les parets. La seva manada de gossos cars en versió 'pocket' perseguint-la per casa és un dels altres grans elements d'hil·laritat del seu perfil. El suís Thomas Gross, el seu nòvio, per cert, ha perdut la intimitat de casa seva des que surt amb ella, que el retrata sense parar mentre ell treballa i està avorrida a la seva mansió alpina.

La casa dels gossos de Paris Hilton a Los Angeles

Sens dubte, és un compte de Snapchat que cal tenir en compte per conèixer l'estrella de prop i, així, descobrir que l'artificialitat és la seva naturalitat. Mai fa res despentinada ni mal maquillada, però no és perquè l'hi demani un 'community manager', sinó perquè ella és així. Seguir-la en aquesta xarxa és potser una de les millors maneres d'arribar a entendre com és la vida d'algú que és prou ric per fer sempre exactament el que li ve de gust, que mai s'ha estat de res i que viu molt tranquil perquè no calcula que mai li faci falta de res.

2- Lewis Hamilton

El pilot de Fórmula 1 permet descobrir a través del seu Snapchat que té molt sentit de l'humor i que sempre està de broma. Amb els seus vídeos, ens convida a entrar a moltes festes on cap mortal podria treure-hi el cap, moltes de relacionades amb el món del motor, com és previsible. Tot i això, no espereu una oda al glamur ni un aplaudiment acrític a tot el que veu. Són moltes les ocasions en què es mofa d'alguns invitats a aquests esdeveniments o de les 'misèries' que li posen al plat. Darrerament, ha estat de viatge a l'Àsia i s'ha mofat dels seus agents de seguretat asiàtics, molt més petits que ell. Així es mostra Hamilton.

Lewis Hamilton amb els seus agents de seguretat asiàtics

Entre els atractius del seu Snapchat també hi ha els seus dos buldogs. El Roscoe i la Coconut són dos gossos amb sobrepès i molt mandrosos que s'emporta amb ell arreu del món i que li tenen el cor robat. Tot i que no li segueixen el joc en moltes ocasions. En reiterats vídeos, el pilot mostra com els gossos ronquen a la nit i no el deixen dormir, o que quan els crida per anar a córrer, es fan els adormits. Entre els seus vídeos més clàssics també hi ha esdeveniments relacionats amb la moda vistos des del 'front row', els hotels de luxe on s'allotja, les sessions de piano que improvisa quan en troba algun en algun hotel o les sessions de fisioteràpia a les quals 'se sotmet' després d'entrenar-se. Productiu, divertit i constant, el seu perfil és molt recomanable.

Roscoe i Coconut, els gossos de Lewis Hamilton

3- Winnie Harlow

Winnie Harlow és capaç d'acabar amb un mal dia de qualsevol dels seus 'followers'. I no, no ho fa amb frases motivacionals d'aquestes que tan abunden a les xarxes. Ho fa amb la seva constant rialla, amb la qual explica tot el que li passa a la vida. Aquesta model canadenca, de 21 anys i afectada de vitiligen, mostra la vida de model des del darrera de les passarel·les i també els esdeveniments que acompanyen l'ofici.

El millor de tot és que ho fa sense queixar-se ni del 'jet lag' ni de les hores d'espera als aeroports ni de res de tot això, com fan algunes de les seves companyes. Simplement, gaudeix, i això és el que transmet. També s'ha de dir que el fet que no desaprofiti cap moment per estar amb els seus amics fa que la coneguem també en la seva versió més festiva, cosa que fa que encara sigui més divertida. Costa molt una model que es deixi anar a les xarxes i ella n'és una de les poques.

Winnie Harlow

4- Barack Obama

Seguir la vida del president Obama no és tan fàcil com seguir-lo a Snapchat. Tot i això, aquesta és una manera d'aproximar-nos-hi. El compte oficial de The White House no emet informació sense pensar-s'ho dos cops però sí que és veritat que l'emet de tal manera que no resulta gens farragosa ni densa. Però el millor de tot és que el perfil se sol dedicar a explicar el que envolta la informació oficial, la que surt per tots els altres canals, des de la televisió fins a Twitter. Fa poc emetia uns vídeos d'Obama durant una visita a Austin. Però no mostrava el president nord-americà fent els discursos habituals, el mostrava fent una parada en la seva ruta per Texas per comprar 'tacos' i, de passada, saludar unes persones que hi havia al bar de carretera escollit. La informalitat en aquest tipus de personatges és sempre benvinguda. El viatge a Cuba i ara a l'Argentina també s'han vist a través de Snapchat.

Barack Obama

5- Aless Gibaja

L'inventor de la famosa frase "hola, bebés" també té Snapchat. No és que en aquesta xarxa es deixi anar més que en les altres. Però perquè és impossible. El seu univers rosa, ple d'unicorns, purpurina i 'animal print' segueix el seu camí natural a Snapchat, on informa puntualment de tot el que fa per aquest món, des de les seves visites a Eivissa a fer de 'DJ' fins a la seva presentació d'un llibre que ha escrit contra el 'bullying', anomenat 'Manual para ser feliz around the world'. El millor contingut habitual de la seva xarxa és quan penja els missatges que li deixen els seus admiradors, que demostren que aquest estrany ésser rosa potser no és tan estrany i que l'únic que li passa a ell és que no es reprimeix gens. Un cop superat el xoc inicial, li agafareu afecte i, possiblement, riureu.

Aless Gibaja immortalitza a Snapchat una trobada nocturna amb Belén Esteban i Mila Ximénez

6- Neymar Jr.

El brasiler Neymar també té un compte a Snapchat i, per aquí, aixafa les exclusives a alguns periodistes que es pensen que de tot s'assabenten els primers. El blaugrana penjava fa poc uns vídeos en els quals apareixia gravant un anunci amb Alessandra Ambrosio. Algun mitjà publicava en clau d'exclusiva l'endemà que la model era a Barcelona, cosa que demostra que aquesta xarxa és encara poc seguida pels caçadors de notícies i que, per això, els seus usuaris s'hi senten encara molt lliures. Amb Neymar, es pot entrar al vestidor del Barça i també sortir de festa. Amb les seves nòvies, ja és més discret.

Neymar Jr. i Alessandra Ambrosio rodant un anunci a Barcelona

7- Barron Hilton

El germà petit de Paris Hilton té encara menys ocupacions que ella, que és una marca global i va fent 'bolos' arreu del món. Potser per aquest motiu, es dedica a passejar els seus gossos de forma constant per Central Park i a deixar-ne constància a aquesta xarxa social. Amb ell també es pot sortir bastant de festa i viure de prop els seus 'friquismes'. No fa gaire, va anar a una sala d'exposicions on hi havia un quadre de John Lennon fet amb pèl de gos i una obra d'art plena d'escarbats dins de la qual s'hi podien posar els espectadors. Ell ho va fer i –com no podria ser d'una altra manera– en va penjar el respectiu vídeo. El millor argument per seguir-lo és el fet de poder veure Nova York a peu de carrer.

Barron Hilton dins d'una obra d'art farcida d'escarabats

8- Ariana Grande

Formar part de la seva llista de seguidors permet veure com viu una cantant de 22 anys que d'un temps ençà s'ha convertit en una de les dives del pop més potents a nivell mundial. Ella i els seus joves amics fent el mico per casa o fent festes de pijama són alguns dels continguts elegits per l'artista, que barreja la seva vida personal amb la seva vida professional a parts iguals. Les seves visites a la televisió o a la ràdio sempre es poden veure a través d'un altre angle gràcies a la càmera del mòbil. Per cert, si us agrada la seva música la podeu sentir cantar ben sovint 'a cappella', cosa que no és del tot habitual en aquest tipus d'estrelles. A més, tot sigui dit, no sol desentonar.

Ariana Grande

9- Lady Gaga

La peculiaritat d'aquest personatge artístic no queda eclipsada a Snapchat, una xarxa de la qual es pren algunes llargues vacances, però quan s'hi posa, no es queda curta. A banda dels seus dos buldogs francesos, la cantant ens ha presentat a la xarxa altres animals. El més gros de tots, l'Arabella, una euga que recentment es mostrava emocionada perquè li havien presentat un fornit cavall que excitava fins i tot la cantant. Gaga li preguntava emocionada a l'Arabella si estava "contenta" amb aquell mascle i si era "l'amor de la" seva "vida". Les vistes que té a la seva casa californiana també són un bon motiu per seguir-la. De la mà del seu mòbil, també hem anat a casa el tatuador de West Hollywood que li va immortalitzar la cara de David Bowie a les costelles. Va patir, pobrissona. Les sessions d'acupuntura també són un dels seus clàssics.

Lady Gaga  fa snaps durant la visita en què es va tatuar lac ara de David Bowie a les costelles

10- Calvin Harris

El discjòquei més ben pagat del món és un home molt normal a casa seva, quan surt de la cabina. Calvin Harris no deixa de penjar vídeos on apareix ell cuinant i ell amb el seu gat, dos dels seus snaps més típics. Està molt bé que algú que va tant com ell per les discoteques i viu tan intensament la nit es cuidi i ho faci públic tan obertament. Potser amb el seu exemple, moltes de les persones que els segueixen en les seves sessions de música electrònica arreu del món acabin seguint el seu saludable estil de vida. De la seva nòvia, Taylor Swift, no n'hi ha gaire presència al seu Snapchat però no és perquè s'amagui de la relació sinó més aviat perquè malauradament les dues estrelles es veuen poc. Això sí, quan estan junts no es tallen gens. De fet, la nit que van celebrar un any junts, van regalar als seus seguidors l'estona del pastís i la felicitació. La que es podia compartir, vaja.

El gat de Calvin Harris és un dels grans protagonistes dels seus vídeos i fotos a Snapchat
stats