Estils 02/12/2020

La solidaritat dels cuiners, Premio Nacional de gastronomia 2020

La Real Academia premia l'altruisme del sector de l'hosteleria amb un únic premi global

Ara
1 min
La cuina de la iniciativa Food for Good BCN que preparava àpats diaris per a les persones més desfavorides durant el confinament

BarcelonaUn únic Premio Nacional de gastronomia especial a la solidaritat ha estat atorgat a tots els cuiners que de forma altruista han donat menjar a qui més ho necessitava durant el confinament. Aquest ha estat l'únic guardó que ha donat enguany la Real Academia de Gastronomía, en la 45a edició dels premis, on tots els guardons han estat substituïts per aquest d'especial.

La Real Academia ha volgut reconeixer així, en un any molt difícil per al sector, tots els professionals de l'hosteleria que durant la pandèmia "van ajudar generosament milers de famílies espanyoles, el personal sanitari i tothom que ho necessitava posant-los menjar a la taula", ha dit la RAG en una nota de premsa recollida per Efe.

L'Academia apunta que enguany els Premios Nacionales de gastronomia "no podien ser aliens a la realitat", i per això s'ha decidit no reconèixer el millor cap de cuina o el millor sommelier sinó la generositat i la solidaritat del sector "tot i la situació dramàtica que viuen els seus establiments". La presidenta de la institució, Lourdes Plana, ha dit que es premia "no només els grans noms de la gastronomia sinó també aquells que des dels seus establiments més modestos han volgut posar el seu granet de sorra en aquesta crisi".

stats