Una sabatilla de ballet gegant? No, un taüt

Un monopatí, un contenidor de runa, una guitarra elèctrica... una empresa anglesa revoluciona el mercat dels taüts amb propostes molt poc convencionals

Ja fa anys que diferents fórmules intenten acabar amb el model de funeral convencional. Però allà on molts només gosen introduir novetats en l'àmbit dels discursos o de la música, una empresa anglesa està decidida a revolucionar els funerals fent que la gent s'enterri en caixes que reprodueixen les seves aficions i gustos.

El catàleg que ofereix la companyia, Crazy Coffins, no té res a veure amb el de les funeràries habituals. Hi ha des de monopatins fins a guitarres elèctriques, passant per bosses o fins i tot contenidors de runes.

La companyia també ofereix urnes singulars, per a aquells que s'estimen més una incineració. En aquest cas el catàleg no és tan sorprenent com en el dels taüts, però també dóna opció a tota mena de propostes innovadores, que inclouen ampolles de tequila o camions de repartiment de supermercats.

Sense anar tan lluny, una nova moda incipient al Regne Unit comença a veure funerals amb taüts que, tot i ser convencionals pel que fa a la forma, són decorats de forma personalitzada, amb imatge, colors i fins i tot logotips comercials.