Estils 11/03/2016

Famosos que han fet el salt a la vida sana per aprimar-se

L'actor John Goodman ha perdut 50 quilos i ha posat sobre la taula la pressió que pateixen moltes 'celebrities' respecte de la seva figura i també els riscos que implica per a la salut el sobrepès. La llista de persones conegudes que han sorprès després d'aprimar-se molt és llarguíssima i no coneix fronteres

Joan Callarissa
5 min

BarcelonaL'actor John Goodman va aparèixer a principis d'aquesta setmana molt més prim en una 'première' de Hollywood i la premsa especialitzada de la Meca del cine no s'ho podia creure. L'actor, conegut pels seus papers a 'Roseanne' o 'Els Picapedra', havia perdut molt de pes. Concretament, pesava 50 quilos menys gràcies a portar una vida saludable, basada en la dieta mediterrània i en l'esport habitual, dues coses que molts cops la vida atrafegada dels famosos no els permet dur a terme.

Llegeix aquí la història de la transformació de John Goodman

Les 'celebrities' que, com ell, han perdut molts quilos conformen una llarga llista. Algunes havien guanyat pes al mateix temps que guanyaven fama mentre que altres sempre havien estat grasses i, amb els diners que els ha portat la fama, han decidit tenir una vida més saludable amb l'ajuda de nutricionistes i entrenadors personals.

Un dels casos que més va donar a parlar a la premsa rosa va ser el de Janet Jackson, que en una època determinada de la seva vida va engreixar-se moltíssim, allunyant-se així de la complexió prima que caracteritzava la majoria dels seus famosos germans. Al cap d'un temps, però, Janet va recuperar la figura. Les fotos del canvi van ser definitives, ja que la germana més coneguda del Rei del Pop no ha perdut la línia mai més. De fet, és ben coneguda per les complexes i exigents coreografies dels seus xous.

Janet Jackson

Una altra cantant que ha perdut molts quilos des que es va fer famosa fins a l'actualitat és Jennifer Hudson, la guanyadora d'un Oscar per la pel·lícula 'Dreamgirls'. Fins l'any passat, Hudson ha estat perdent pes, una quantitat que ella mateixa ha situat en 36 quilos. El seu secret –se li han atribuït moltes dietes miraculoses– ha estat l'única fórmula efectiva: menjar bé i fer esport. La intèrpret d''And I Am Telling You I'm Not Going' no confirma que hagi passat pel quiròfan per perdre tot aquest pes.

Jennifer Hudson abans de perdre pes
Jennifer Hudson, després de perdre 36 quilos

Però no cal anar tan lluny per trobar casos de persones que han perdut molts quilos des que van saltar a la fama fins a dia d'avui. Un dels casos més evidents i més recents és el de Rosa López, coneguda també com a 'Rosa de España', que entre el moment en què va entrar al 'talent show' 'Operación riunfo' i el que va sortir a actuar al Festival d'Eurovisió va experimentar una pèrdua de pes considerable gràcies a l'ajuda de nutricionistes i entrenadors que la van ajudar a tenir uns hàbits de vida molt més saludables.

López es va aprendre al peu de la lletra la lliçó i, des de llavors, no ha deixat de fer esport. Tal com va explicar en una entrevista a l'ARA, en fa fins a dos cops al dia, si pot. La cantant granadina va protagonitzar anuncis de productes per a la pèrdua de pes en fer el seu increïble canvi físic.

Rosa López quan va arribar a 'Operación Triunfo'
Rosa López, actualment

El cas de Jonah Hill, un dels actors còmics més estimats dels EUA, és exemple que tot és possible si hi ha un correcte assessorament. Després d'haver-se intentat aprimar en moltes ocasions al llarg de la seva vida, el 2012 les exigències del guió van fer que ho aconseguís. Va perdre 40 quilos. Tot i que posteriorment va recuperar pes, aquest actor de 32 anys no ha tornat a patir l'obesitat que l'afectava anteriorment, quan va protagonitzar pel·lícules com 'Moneyball' o 'Cyrus'.

Jonah Hill ha perdut 40 quilos entre una foto i l'altra

La protagonista de la sèrie que va fer John Goodman molt famós a Catalunya, Roseanne Barr, també ha perdut molt de pes. Tot i que no ha transcendit la xifra, és evident que són molts els quilos que l'actriu ha perdut. La seva nova figura va impactar en la darrera reunió que es va produir dels actors de la sèrie que porta el seu nom: 'Roseanne'.

Roseanne Barr

Karl Lagerfeld va sotmetre's a la dictadura que ell proposa a les dones que volen ficar-se dins les peces de roba que l'artista dissenya per a Chanel. El 'Kaiser' de la moda, com se'l coneix, va perdre quaranta quilos per un motiu molt senzill que no li va fer cap vergonya reconèixer. "Volia vestir-me d'una altra manera. Portar la roba del dissenyador Hedi Slimane, que treballa a Dior Homme, però per a això m'havia d'aprimar 40 quilos", va confessar Lagerfeld, de 62 anys, en el pròleg d'un llibre en què parlava del tema.

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld

A casa nostra, una de els persones conegudes que més quilos han perdut és el doctor Eduard Estivill. De fet, el pediatre sempre ha explicat el seu testimoni per tal d'aconseguir que les persones donin importància al seu pes, sobretot quan és excessiu, ja que comporta riscos a nivell cardiovascular que a ell li van fer patir una embòlia.

Estivill va donar el seu testimoni recentment a 'La Marató', on va explicar a Mònica Terribas que va patir un problema d'obesitat des de ben petit. "Jo de petit era una boleta. En plena postguerra, la meva família estava obsessionada a fer-me menjar i tenir bona salut, que associaven a estar grassonet. Però als 16 anys ja vaig veure que havia de fer dieta. Va ser la primera dieta i la combinava amb esport", va explicar al programa solidari de TV3. Després d'anys de dietes i anar pujant i baixant de pes diu que va decidir aprimar-se de forma definitiva. "Vaig arribar a pesar 137 quilos, i vaig tenir una embòlia. Vaig començar a documentar-me sobre la solució quirúrgica, que és molt delicada, però sempre ha d'anar acompanyada d'un canvi d'hàbits", va assegurar.

El doctor Estivill, anys enrere
El doctor Estivill, en l'actualitat
stats