Estils 09/12/2015

Torrons de cava o de pinya colada, les pastisseries innoven de cara a Nadal

Els torrons es fan en formats més petits, amb menys sucre i amb ingredients originals

Thaïs Gutiérrez
2 min
Els torrons tenen cada cop més varietat de sabors

BARCELONALes pastisseries catalanes ja estan treballant a tota màquina per produir els torrons que els catalans consumiran aquest Nadal. Enguany, una de les grans novetats és la innovació amb els sabors que estan fent els mestres pastissers. Per oferir nous productes s'introdueixen als torrons begudes i licors com el mojito, la pinya colada, el caputxino, el te o el cava; fruites com la mandarina, els gerds o el mango, o fruita seca no gaire habitual en els torrons com els cacauets, els festucs o les nous de macadàmia.

Segons ha explicat aquest dimecres el Gremi de Pastisseria de Barcelona, els torrons es presenten en barres més petites per adaptar-se als canvis que hi ha a la societat i a les famílies cada cop més petites. A més, es fan més lleugers, ja que la preocupació per una alimentació saludable i la voluntat d'evitar un excés de sucres ha portat moltes pastisseries a fer aquestes postres sense sucre, o sense gluten, per exemple.

Una altra característica dels productes d'aquest any és que els consumidors valoren cada cop més l'origen i la qualitat dels ingredients, així com l'elaboració artesanal, que vol dir que no té conservants ni colorants artificials.

Vendes similars a les de l'any passat

El Gremi de Pastisseria estima que durant aquestes festes es vendran unes 610.000 barres de torró artesà de pastisseria a Barcelona i província, al voltant d’un 1% més que l’any passat. A tot Catalunya es preveuen vendre 1,02 milions d’unitats. Pel que fa als preus, segons el Gremi es mantindran entre els 35 i 49 euros el quilo. El volum de vendes de torrons artesans es concentra entre el 20 i el 25 de desembre, tot i que la temporada va des de principis de desembre i fins al 7 de gener.

La previsió també és optimista pel que fa a altres especialitats, com el tronc de Nadal, que es consumeix principalment entre el 22 i el 26 de desembre, i les de Cap d’Any, de venda majoritàriament els dies 31 de desembre i 1 de gener. Una altra especialitat nadalenca que creix en vendes és el panettone, d’origen italià, que ha entrat amb força a les pastisseries catalanes.

stats