Us proposem 11 plans per al cap de setmana

ARA
4 min
Una imatge del Cap de Creus
1.
Bake & Taste

Penedès

Una família amb bicicleta

Si teniu ganes de fer una passejada amb bicicleta entre vinyes, boscos, barraques de pedra seca i arbres fruiters, aquest és el vostre pla ideal per al cap de setmana, que, a més, és apte per a famílies amb criatures petites perquè les bicicletes poden portar cadiretes. A més, us poden reservar una parada en un celler familiar i ecològic per degustar-hi vins o caves acompanyats d’un petit aperitiu. Tota la informació aquí.

2.
Flors al Mercat

Barcelona. 12 i 13 de juny

Diferents floristes, com Pompon Flors, participaran a la cita

Aquest cap de setmana se celebra a la plaça Margarida Xirgu, al Poble-sec, el festival Flors al Mercat, que vol reunir tots els amants de les plantes, les flors i tot tipus de projectes verds. La cita vol ser un punt de trobada entre floristes, artesans i persones que estimen les plantes, però alhora també vol ser un espai de creació i aprenentatge, i per això hi ha organitzats tallers i activitats. Podeu consultar el programa aquí.

3.
Fira de la Cirera

Llers. 13 de juny

Un grapat de cireres

El poble de Llers, a l'Empordà, celebra la 26a edició de la Fira de la Cirera, que no només consisteix en la venda d'aquest fruit tan preuat sinó que també compta amb una fira d'artesania i alimentació i altres activitats, com la marxa popular de la cirera, el concert dels cantaires de Llers, una actuació del grup GraLlers i un espectacle de contes per als més petits.

4.
Biennal Ciutat i Ciència

Barcelona. Fins al 13 de juny

La cita vol explorar qüestions com la Intel·ligència Artificial

Barcelona acull tota la setmana una de les cites més importants amb la ciència i el coneixement: la Biennal Ciutat i Ciència, que compta amb més de 100 activitats per a tots els públics distribuïdes per 40 espais de tota la ciutat. Totes les activitats de la Biennal són gratuïtes, però cal registrar-s'hi prèviament per poder garantir les mesures de seguretat i distanciament. Podeu consultar totes les activitats aquí.

5.
Nit d'Astronomia

Parc Natural del Cap de Creus

El parc natural del Cap de Creus

Aquesta proposta és una experiència vivencial al voltant de l'astronomia. Primer es farà una breu introducció a l'espai natural del Cap de Creus i després començarà l'activitat astronòmica, que s'espera que duri tres hores, està pensada per a tots els públics i pretén donar als participants nocions bàsiques del cel de nit, de la seva complexitat, de com està organitzat i de com es pot observar. L'activitat és gratuïta. Teniu més informació aquí.

6.

'Escape room' al Museu Marítim

Barcelona. Fins al 30 de juny

El Museu Marítim de Barcelona acaba d'inaugurar un escape room anomenat Mar endins... guardes del temps. L’activitat és un joc gratuït per a tots els públics inspirat en l’exposició Catalunya mar enllàTres segles de marina catalana (s. XVIII-XX). La proposta us convertirà en guardes i la vostra tasca serà resoldre enigmes que ha detectat una màquina del temps. Quan aquesta màquina es posa en alerta vol dir que hi ha alguna idea, descobriment, acció o fet històric del passat que està a punt de no fer-se realitat i llavors caldrà que hi intervingueu. Us podeu informar del joc en aquest enllaç.

7.

La Igualada Moderna: del taller a la fàbrica

Igualada. 12 de juny

Aquest cap de setmana es reprèn el cicle de visites de la Trilogia Igualadina en col·laboració amb Igualada Comerç i Anoia Patrimoni, que volen proposar una nova manera de descobrir la ciutat. Aquest dissabte 12 de juny la proposta és una visita guiada que ens durà del taller a la fàbrica per recórrer el passat industrial de la vila. Més informació aquí.

8.

Festa major de Santpedor

Santpedor. Fins al 14 de juny

Del 10 al 14 de juny Santpedor celebrarà la seva festa major, una de les festes més esperades. Tot i que els actes estan adaptats a les mesures vigents, conserva l’essència de sempre. El programa d'activitats està ple de propostes, com espectacles infantils, concerts, sardanes, cultura popular, gimcana o una nit de màgia. Podeu consultar el programa aquí.

9.
Vintage Kilo Market

Barcelona. 12 i 13 de juny

Una edició anterior del mercat

El 12 i el 13 de juny, Vintage Kilo Market porta la seva selecció de peces vintage, sobretot dels anys 70 fins als 2000, a un preu únic de 25 euros el quilo. El paradís per als amants de remenar, buscar i trobar tresors amagats entre piles de roba. El mercat es farà a l'espai Utopia 126 del Poblenou i l'entrada és gratuïta, però com que l'aforament és limitat cal inscriure's per tenir plaça.

10.
Festival StQ Black

Sant Cugat del Vallès. Fins al 27 de juny

El cartell del concert de Tonia Richii

Torna el StQ Black, que vol posar alegria a les nostres vides i per això tornarà a inundar de música diferents espais de la ciutat dins el marc del Sant Cugat al Descobert. Aquest any s’ha apostat per dues grans nits al casino de la Floresta amb els grans noms de la música negra catalana. El divendres 11 de juny Koko Jean & The Tonics presentarà el seu nou projecte. El dissabte 12 de juny obrirà la jornada la cantant londinenca Tonia Richii i se seguirà amb The Slingshots, una de les millors bandes europees de l’estil. El diumenge 13 de juny el festival presenta una vetllada de música gòspel al claustre del monestir amb el projecte social Dona Gospel, cor format per dones de Nigèria que exerceixen el treball sexual com a activitat de supervivència.

11.

Jornades gastronòmiques marineres

Calafell. Fins al 30 de juny

Aquest cap de setmana arrenquen les jornades gastronòmiques a Calafell, on hi ha vuit restaurants que ofereixen el bo i millor de la gastronomia local. Seran diferents propostes amb estils molt variats, però sempre amb els productes del mar com a protagonistes. Teniu més informació aquí.

stats