Estils 02/07/2015

Un vi del Priorat obté la màxima valoració en la llista mundial de referència

L'Ermita 2013, un vi elaborat pel celler d'Álvaro Palacios, ha obtingut 100 punts a la llista Parker

Efe / Ara
2 min
Álvaro Palacios, a l'esquerra

BarcelonaEl vi L'Ermita 2013, de la denominació d'origen qualificada Priorat, ha obtingut la màxima puntuació –100 punts– a la llista de la Guia Parker, el barem que va crear el crític nord-americà en vins Robert Parker, que serveix de referència arreu del món i fa que es disparin les exportacions dels vins ressenyats.

El Consell Regulador d'aquesta DOQ ha informat aquest dijous que el vi L'Ermita 2013, que elabora el celler que Álvaro Palacios té al poble de Gratallops –on es va instal·lar fa 25 anys– ha aconseguit la màxima puntuació del rànquing Parker, una fita que molt poques vegades s'aconsegueix.

Amb L'Ermita ja són tres els vins del Priorat que els últims temps han arribat a 100 punts, un fet excepcional en aquest barem. Es tracta del vi ranci Arrels del Priorat, que va obtenir 100 punts l'any passat, i el vi Clos Erasmus, que també va obtenir la màxima puntuació.

Prestigi per al Priorat

El president en funcions de la DOQ Priorat, Toni Alcover, ha valorat molt positivament aquests resultats i s'ha felicitat perquè el vi L'Ermita contribueix a "marcar un camí de qualitat i prestigi per al conjunt de la denominació d'origen". Aquesta llista Parker ha estat la primera que ha elaborat el tastador de Parker a Espanya Luis Gutiérrez.

La llista valora vins i caves, i entre els 22 vins que han obtingut 95 punts o més n'hi ha 19 de corresponents a la DOQ Priorat.

Gutiérrez comenta en el seu informe que acompanya el llistat de puntuacions que "el Priorat és una de les regions productores de vi més espectaculars d'Espanya". L'expert afegeix: "El paisatge és dramàtic, les vinyes són impossibles i les viles són molt petites i plenes de caràcter. És un lloc per alentir el ritme, pensar, passejar i tornar a connectar amb la naturalesa".

Una llista de referència als països anglosaxons

La llista Parker va ser concebuda per Robert Parker Jr., un dels crítics de vins més influents del món, sobretot als països anglosaxons. Durant anys ha estat el responsable de la revista especialitzada 'The Wine Advocate', que publica periòdicament les llistes Parker, a partir de les quals molts compradors i consumidors de vi prenen decisions d'adquisició.

stats