El poderós gest de Kristen Stewart a Canes

L'actriu s'ha tret els talons a la catifa vermella com a rebuig a un 'dress code' que troba injust

El protocol del Festival de Canes, que es remunta al 1938, està considerat un dels més estrictes del món. En bona part perquè el 1947 la direcció del festival va marcar-lo a foc a les estrelles de la gran pantalla i als treballadors dels controls d'accessos perquè volia impedir que s'hi colessin en banyador, sortits de les platges properes al recinte on tenen lloc les gales.

Dilluns, però, l'actriu nord-americana Kristen Stewart va desafiar les regles del joc traient-se els obligats talons d'agulla mentre transitava per la catifa vermella. Concretament, quan pujava les escales que totes les actrius del món volen trepitjar i en què tants mitjans gràfics estan atents a cada petit gest. 

Vestida amb un Chanel d'alta costura i amb els seus Louboutin a la mà, Stewart es rebel·lava davant d'una política considerada antiquada per moltes estrelles, sobretot femenines, que veuen com a elles se les obliga a patir aquesta flagrant incomoditat mentre que als seus companys actors se'ls permet anar calçats plans.

Aquesta és la tercera vegada que Stewart protesta pel mateix motiu. En una ocasió l'actriu fins i tot es va arribar a posar unes sabatilles Vans. La protagonista de 'Crepúsculo' és una destacada membre de l'anomenat #Heelgate, que va sorgir el 2015 quan 50 dones que van optar per portar sabata plana es van quedar fora de l'estrena de la pel·lícula 'Carol'. "Una persona hauria de poder triar si vol o no vol portar talons", va explicar llavors l'artista.

L'actriu Emily Blunt, que comparteix aquesta causa, ha explicat que aquest 'dress code' la decep: "Per ser honestos, tots hauríem de portar sabates planes i deixar de posar-nos talons. És molt decebedor, just quan penses que han arribat onades d'igualtat", raona.

Més continguts de