Ara Estiu 24/08/2021

Albergínies fumades amb Marc Ribas

El cuiner del programa 'Joc de cartes' de TV3 explica com fer a casa una de les seves receptes preferides d'estiu

2 min
Albergínia fumada

El cuiner Marc Ribas confessa que una de les seves receptes preferides a l’estiu és passar pel foc les albergínies. Ens revela el pas a pas de la preparació, tan senzilla com saborosa.

El cuiner Marc Ribas.

Ingredients per a 2-4 persones

  • 2 albergínies 
  • Sal
  • Pebre vermell dolç fumat 
  • 1 ou
  • Oli d’oliva extra verge
  • 1 llimona
  • 10 fulles de menta
  • Branques de farigola
  • Fulles de vegetals
  • 1 tall d’una pastanaga
  • 1 tall de carbassó 
  • 1 tall de remolatxa

Elaboració

  1. Talleu les albergínies per la meitat i tot seguit feu-hi talls creuats d’un centímetre de profunditat.
  2. Blanquegeu-les amb aigua freda i sal durant trenta minuts, és a dir, poseu-les en remull amb aigua freda i sal durant mitja hora. D'aquesta manera, quedaran salades i en sortirà la part picant.
  3. Mentrestant, talleu de forma molt menuda els talls de pastanaga, carbassó i remolatxa. Poseu-ho en un bol i afegiu-hi sal, oli d’oliva extra verge, pebre vermell fumat dolç i unes gotes de suc de llimona. Reserveu-ho.
  4. Passats els trenta minuts, traieu les albergínies de l’olla. Eixugueu-les, i poseu-les a la barbacoa, damunt de la flama. Si no, també podeu fer-ho directament damunt dels fogons de casa.
  5. Feu una maionesa amb un ou, les fulles de menta, oli d’oliva extra verge, sal, pebre negre i gotes de llimona.
  6.  Un cop tingueu cuita les albergínies –comproveu bé que ho estiguin pels dos cantons–, tanqueu la barbacoa. Feu-ho de manera que la xemeneia quedi oberta al màxim i l’entrada d’aire tancada durant 7 min. Si ho feu damunt dels fogons de casa, enretireu-les i reserveu-les en un plat.
  7. Al plat, serviu-les amb punts de maionesa, acompanyades de les verdures que heu preparat, en cru, i amaniu-les al damunt amb fulles de vegetals i branquetes de farigola. Brutal!

Bon profit!

stats