Ara Estiu 22/08/2021

Angelina Jolie debuta a Instagram denunciant la situació de l'Afganistan

L'estrella de Hollywood ha publicat una carta d'una adolescent afganesa en què explica les vulneracions de drets que estan patint lloc al país

2 min
Angelina Jolie es ven un quadre de Churchill

Angelina Jolie s'havia mantingut aïllada de les xarxes socials fins ara. L'actriu ha debutat aquesta setmana a Instagram per denunciar la situació que es viu a l'Afganistan arran de la presa de control del país per part dels talibans. "Ara mateix la gent de l'Afganistan està perdent la seva capacitat de comunicar-se a través de les xarxes socials i d'expressar-se lliurement", explica Jolie, que fa anys que treballa com a activista en favor dels drets dels refugiats i desplaçats d'arreu món. L'any 2012 l'actriu va ser nomenada enviada especial de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als refugiats i des de llavor ha estat implicada en campanyes i accions de conscienciació.

En la seva primera publicació a Instagram, Jolie ha compartit una carta d'una nena afganesa que explica la por que senten ella i la seva família arran del retorn dels talibans. "Hi ha gent que diu que els talibans han canviat, però jo no m'ho crec perquè tenen un passat molt dolent". L'actriu ha explicat que s'ha unit a aquesta xarxa social per compartir les històries dels afganesos "que estan lluitant pels seus drets humans més bàsics". "Dues setmanes abans de l'11-S vaig ser a la frontera de l'Afganistan i vaig conèixer refugiats que havien fugit dels talibans. Això va ser fa vint anys. És horrorós veure com els afganesos fugen de nou per la por i la incertesa que s'ha estès pel seu país. Gastar tant temps i diners, veure tanta sang vessada i vides perdudes per arribar a aquest punt és un fracàs gairebé impossible d'entendre", detalla l'activista.

En les seves primeres publicacions, Jolie reitera el seu compromís amb els refugiats. "Vaig començar a treballar amb els desplaçats perquè crec en els drets humans. No per caritat, sinó per un respecte profund pels desplaçats i les seves famílies, i tot el que aconsegueixen malgrat tanta persecució, desigualtat i injustícia", remarca la protagonista de Tomb Raider.

Dos dies després d'estrenar-se a Instagram, Jolie ja acumula set milions de seguidors, als quals intentarà conscienciar per defensar els drets dels refugiats de l'Afganistan i d'arreu del món. L'actriu ha recordat als seus fans que un 1% de la població mundial, l'equivalent a 82,4 milions de persones, han hagut de fugir dels seus països.

stats