18 anys d’amor contra tot pronòstic

Katy Pallàs, presidenta de l’Associació de Famílies LGTBI

2 min
Katty Pallàs.

L’activista Katy Pallàs va conèixer l'Imma perquè va començar a sortir amb una coneguda seva. Cinc anys després, les dues dones deixaven les seves respectives parelles i començaven una història juntes. “El cert és que ningú donava un duro per nosaltres”, revela la docent. El motiu? “Érem molt diferents i, a més, jo vivia a Barcelona i l'Imma a València. Però vam trobar la manera de fer-ho funcionar i d’això ja fa 18 anys”, celebra Pallàs. 

El que la va atraure primer de l'Imma és que era “una persona amb seny”. “Físicament és el tipus de dona que a mi m’agrada, des del principi hi va haver química i crec que és important que hi sigui”, reflexiona. El fet que tinguin caràcters molt diferents, l’una més extravertida i l’altra més reservada, també fa que es complementin molt bé. 

Si no fos per tots aquests motius, potser no haurien superat la prova de viure separades per més de 300 quilòmetres. “La distància va ser un dels factors que feien pensar a la gent que no duraríem, però ens vam saber organitzar i vam tenir la paciència necessària”, diu Pallàs. Un any i mig després, la parella es casava. “Era l’any 2006 i ho vam fer relativament de pressa perquè ens feia por que el PP anul·lés el matrimoni igualitari. Si no hagués estat per aquest possible entrebanc, potser no ens hauríem casat. Potser hauríem continuat de nòvies i el camí hauria estat un altre: mira, una cosa que li hem d’agrair al PP”, fa broma l’activista. 

Les dues dones finalment van mudar-se juntes a Barcelona i un any i mig després del casament va néixer el seu fill. “Malgrat que siguem tan diferents, a totes dues ens agrada l’estabilitat, compartim els valors, les tasques de casa i les coses que realment són importants, com ara l’educació del nostre fill”, reflexiona Pallàs, que afegeix que gaudeixen del fet de poder fer-lo créixer des d’àmbits diferents. “L'Imma s’encarrega més de la part lúdica i esportiva, surten a jugar junts a bàsquet, i jo em dedico més a la part cultural i gastronòmica”. 

Que siguin tan diferents en tot, diu Pallàs, li ha ensenyat moltíssimes coses: “A tenir més paciència, a escoltar més… L'Imma m’ha aportat molta estabilitat i pau interior”, insisteix l’activista, que després de 18 anys té bastant clars els ingredients per a una vida feliç en parella: “Crec que és important parlar molt i respectar els espais. No deixem de ser dos individus que necessiten moments de solitud o experiències amb altres persones. La clau per a una vida feliç en parella és parlar de les coses, arribar a acords i complir-los”, conclou.

stats