“Liderar en femení vol dir liderar amb amor”

Elena Carreras, cap de ginecologia de l'Hospital Vall d’Hebron

2 min
La doctora Elena Carreras i el seu marit i primer nòvio, Joan Salavert.

El marit de la doctora Elena Carreras és el que va ser el seu primer nòvio, el Joan Salavert. Es van conèixer amb 15 anys al barri de Gràcia. “Érem de la mateixa colla d’amics i anàvem al Centre Moral Instructiu de Gràcia, on el que fèiem era sobretot excursions a la muntanya”, diu la metgessa. Agafaven el tren i anaven on els portés: a la plana de Vic, a Ribes de Freser, a Núria… “Tinc un record que el Joan m’ha desmentit moltes vegades, i jo trobo que és molt elegant per part seva”, explica Carreras. Resulta que els integrants del grup van començar a aparellar-se entre si, i ells dos van ser els últims a fer-ho, gairebé com si no hi hagués més remei. “Jo crec que va ser un factor important, però sempre he trobat bonic que el Joan ho negués”, assenyala Carreras. 

Tots els amics que té la parella són d’aquella època: “Si algun dia ens separem –no és la idea– això serà un drama”, diu riallera. Si porten quaranta anys junts, explica Carreras, és perquè en realitat no han sigut “una parella com a tal”. “Hem sigut dues persones independents que han anat evolucionant de forma individual, al seu ritme. Això sí, sempre al costat de l’altre amb molt de respecte i carinyo”, assegura. Així, per exemple, ella es va posar a estudiar medicina i ell encara va seguir al món de l’espectacle molts anys. “És veritat, però, que tenim una visió semblant de la vida, i suposo que és perquè l’hem construïda junts”. Un dels secrets de la seva felicitat, reflexiona, és que “a cap dels dos ens agrada controlar, som de viure i deixar viure”. També són d’anar fent: “No som bons planificadors, però som bons amb la improvisació”, assegura, i afegeix: “Una parella són dos que s’han d’entendre, no dos que van al mateix ritme”. Ella, per exemple, ha triat dedicar moltes hores a la feina, i en aquest sentit no s’ha trobat “res més que respecte”.  

Per a ells, un dia perfecte junts és un dia que es lleven d’hora i surten a caminar amb el grup d’amics. “Després, dinar tots plegats i tenir una bona sobretaula que s’allargui força”. A la nit, els agrada estar tranquils a casa i llegir o mirar la televisió.

La doctora Carreras assegura que li sembla vital entendre l’amor “en el seu sentit més ampli”. “No entenc la devaluació de la paraula amor. Si entenem l’amor com a afecte, comunicació, suport i estima, s’ha d’aplicar a la parella, però no només, també als fills, als amics, al món, a la feina…”. “Liderar en femení, a la vida i a la feina, vol dir liderar amb amor”, conclou.

stats