10/07/2020

‘Somewhere over the rainbow’

3 min
Una model amb un gos

Una de les fórmules tradicionals per esdevenir una bona esposa per la via directa és casant-se amb un gai (marieta, joto, sarasa, maricon, picaza, sodomita, bardaix, bujarrón, faldilletes, invertit...). Hi ha moltes persones de mentalitat estricta que creuen fanàticament que el matrimoni només s’aixopluga sota l’empara de l’heterosexualitat, però casar-se amb un gai és pràctic i està ple d’avantatges de tot tipus. Les bones esposes, les més espavilades si més no, ja practicaven el matrimoni homosexual des d’abans de la seva legalització en època del Zapatero, beneït sia.

Els marietes són els marits perfectes perquè et deixen exactament en pau, que és allò a què tota bona esposa aspira, la pau. Però, a més a més, són tremendament generosos i mai no diuen que no si del que es tracta és de fer festa. Tenen, per descomptat, molta resistència a l’hora de beure whisky, que és, com tothom sap, una de les habilitats més apreciables de les bones esposes, la qual cosa facilita que et segueixin el ritme hores i hores i fins ben entrada la matinada. Els mariques, és vox populi, vesteixen molt bé i tenen un gust exquisit, i si no el tenen de saque per falta de referents durant la infantesa (perquè no a totes les cases comprenen que a banda d’un cretí d’antologia el duc de Windsor era bàsicament elegant) l’adquireixen amb una rapidesa sideral digna d’admiració. La seva afició a l’alta costura i cultura de moda et convertiran en un cigne i no hi haurà any que no apareguis a les llistes de les dones més elegants del planeta, tot i que ja sabem que tu ets molt discreta i no t’agrada figurar. També són boníssims i pacients (amb una espatlla ferma tornejada al gimnàs per poder-hi plorar les penes) en el cas que la seva bona esposa tingui mal d’amors, que no és habitual, però un descuit el té qualsevol. Quan estàs cansada o fluixa, desanimada o directament deprimida, el teu marit marieta et vetllarà en la penombra de l’habitació i cuinarà per a tu (la cuina, esclar que sí, una altra de les habilitats gais!) uns caldos reconfortants que riu-te’n de l’opi. I, parlant de la teva habitació, això ens recorda la seva perícia en la decoració, la seva mà combinant textures, colors i bibelots, mesclant vaixelles, entapissant o restaurant.

Experts en pintura barroca italiana, però també en cubisme, no fan fàstics a l’art contemporani i saben com invertir en joves performers i vidioartistes que, de ben segur, aviat cotitzaran a l’alça... I què me’n dieu de la seva conversa, tan amena, esmolada i amb un domini de la ironia tan excepcional? No t’hi avorreixes mai amb un marit marieta, mai.

Per descomptat, són boníssims com a pares, quasi tant com parlant d’òpera, però també amb els gossos, que porten sempre de vint-i-un botó, sempre de perruqueria. Un marit maricon sabrà com fer reeixir el jardí més minso, domar el poltre més rebel, controlar el xulo més díscol, portar el ritme delfoxtrot, fer foc, paella valenciana i llegir, en veu alta i, contra tot pronòstic, gens amaneradament, versos en perfecte francès, de l’Arthur Rimbaud. T’ensenyarà a baixar l’escala emplomallada fins a les orelles, a posar-te l’atzabeja i la mantellina per Setmana Santa i els coralls i les roses a l’abril... I quan tot sembli que vagi a mal borràs desenfundarà la seva mandolina i et cantarà Somewhere over the rainbow de manera que, immediatament, la boira escamparà, la tempesta amainarà i aquest tornado interior que et consumeix es convertirà en brisa suau, caribenya. No hi ha dubte, germanes, els marits marietes són els millors.

stats