Ara Estiu 30/08/2016

‘La Riera’ enfila una temporada amb xocs polítics i socials

La sèrie torna a TV3 dilluns vinent amb una desena d’actors nous

Núria Juanico
4 min
Sílvia Aranda s'incorpora a la sèrie, on interpretarà una veïna que ha quedat vídua

BarcelonaHan passat dos mesos des que els trets van sacsejar la vida més o menys plàcida de Sant Climent. L’últim capítol de La Riera va suposar la caiguda d’una de les grans malvades de la sèrie, la Lídia (Anna Sahun), que va disparar a l’Omar (Adrià Collado) i el va deixar malferit. Mentre la policia s’enduia l’empresària emmanillada, el Claudi (Pere Arquillué) guanyava les eleccions i assolia així una fita que havia estat perseguint durant els últims capítols.

Després de l’estiu i amb els ànims més calmats, la telenovel·la de TV3 encetarà dilluns vinent un nou curs televisiu que estarà marcat per un bon gruix de cares noves. “Hem volgut donar un tomb a les trames ja existents i, alhora, incloure nous actors que es posaran a la pell de grans personatges”, explica el director de La Riera. Una desena d’intèrprets s’afegiran a la sèrie de sobretaula, tot i que Rovira explica que s’hi incorporaran de manera gradual al llarg de la temporada.

“És la vuitena entrega de La Riera i, per això, hem aportat uns quants girs a la trama”, assegura el director. L’activisme social i els moviments veïnals configuraran un dels motors principals dels nous episodis. El barri de Can Sureda guanyarà rellevància, en bona part gràcies a un líder interpretat per Pere Molina que lluitarà per millorar les condicions de vida dels seus veïns. Els desnonaments i les reivindicacions ciutadanes es combinaran amb històries del barri, entre les quals hi haurà les vivències d’una veïna que es quedarà viuda a principis de la temporada. L’actriu Sílvia Aranda posarà cara a aquest nou personatge.

Jordi Martínez s'incorporarà a 'La Riera' al setembre

El centre social seguirà existint, però passarà a segon pla i deixarà de ser el nucli neuràlgic que vertebrava algunes trames. Qui es mantindrà al peu del canó, en canvi, serà el matrimoni Flaquer, que viurà històries “amb més humor i comèdia”, apunta Rovira. També entraran en escena els pares de la Rita (Roser Tàpias). Aquesta nova parella, interpretada per Jordi Martínez i Montse Pérez, es farà amiga dels Flaquer.

‘La Riera’ enfila una temporada amb xocs polítics i socials

L’activisme veïnal entrarà en xoc amb l’equip de govern de Sant Climent, encapçalat pel Claudi. Les giragonses polítiques del fill de la Mercè Riera centraran part de la sèrie, que sumarà un nou espai escènic amb el seu despatx. El personatge de Pere Arquillué confluirà amb un promotor immobiliari que encarnarà Pep Anton Muñoz i que voldrà influir en l’adjudicació d’unes obres. En l’entorn polític també tindrà pes un policia interpretat per Roger Casamajor i al qual el Claudi intentarà convertir en el seu home de confiança.

Roger Casamajor serà un policia a qui en Claudi intentarà convertir en el seu home de confiança

Als fogons de Can Riera s’hi sumarà un cuiner interpretat per Marc Garcia Coté que es farà amic del Sergi (Jordi Planas). En paral·lel, el restaurant de la Mireia (Margalida Grimalt) tindrà el seu propi decorat. El local oferirà “una proposta gastronòmica molt diferent de la de Can Riera”, precisa Rovira. Pel que fa a les trames periodístiques, l’Objectiu Digital desapareixerà però la sèrie donarà veu a les històries de La Crònica, el diari digital de la Muriel (Lluïsa Castell). Les noves incorporacions serviran per suplir algunes baixes de personatges que fan un pas enrere, entre els quals hi ha la Judit (Laura Conejero), la Míriam (Vicky Luengo), la Sònia (Mari Pau Pigem) i l’Àgata (Maria Molins). “No marxen per sempre. Aniran tenint aparicions, però no es mantindran a primera línia com fins ara”, diu el director de la ficció. En aquest sentit, el recorregut de la Lídia també serà intermitent, si més no al principi de la temporada. L’empresària “agafarà protagonisme a partir del novembre”, avança Rovira.

La sèrie segueix amb futur incert

Bona part dels guionistes que treballen en la vuitena temporada també són nous. Després que TV3 anunciés que La Riera s’acabaria el juliol passat, alguns dels treballadors de la sèrie es van buscar altres projectes. Uns mesos després, la cadena va decidir seguir amb la ficció, almenys un curs més, per qüestions pressupostàries. Això ha comportat que un 50% de l’equip de guionistes hagi canviat, com també la direcció argumental de la sèrie, que ha assumit Carmen Abarca.

Ara per ara, el futur de la telenovel·la després de la vuitena temporada és incert. Rovira admet que “des de fa cinc temporades” es diu que “serà l’última” i subratlla que la continuïtat de la ficció “depèn de TV3 i de l’audiència”. La temporada passada va ser la segona menys vista des que es va estrenar La Riera el 2010. La ficció de sobretaula va reunir de mitjana 384.000 espectadors i un 21,8% de quota de pantalla. Tot i això, es va mantenir líder de la seva franja i és un dels continguts més vistos a la web de TV3.

stats