Saltat de mol·luscos

Els germans Colombo, del restaurant Xemei de Barcelona, expliquen com es prepara aquest plat, que necessita només tres minuts de cocció

2 min
Saltat de mol·luscos, servit en pot de vidre

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de musclos
  • 16 cloïsses
  • 6 escamarlans
  • 12 navalles del delta de l’Ebre
  • Bitxo, alfàbrega, farigola, estragó, salicòrnia
  • Pell de llimona
  • 1 copa de vi blanc (del que més us agradi)
  • 4 llesques de pa sec
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. En una paella que haureu posat uns minuts al foc perquè sigui calent, tireu-hi un raig d’oli d’oliva verge extra. Sofregiu-hi l’all procurant que no quedi molt daurat ni tampoc de color marró. Ha de ser un sofregit lleuger, prou perquè l’all doni gust a l’oli.
  2. Tot seguit afegiu-hi el vi blanc i les herbes aromàtiques. Remeneu-ho sacsejant la paella i tapeu-ho. Poseu-hi els mol·luscos, prèviament rentats.
  3. Cuineu-ho durant tres minuts seguits a foc molt viu. És molt important que el foc dels fogons estigui a temperatura alta, perquè els mol·luscos s’obrin i s’impregnin dels gustos de les herbes aromàtiques i del vi blanc.
  4. Porteu-ho a taula amb la mateixa paella amb què heu fet el saltejat, amb la tapa posada.
  5. Mengeu-vos-ho amb un pa que tingui una bona molla, que podreu sucar al líquid que hauran deixat anar els mol·luscos amb les herbes aromàtiques i l’oli.
  6. A taula podeu maridar al plat amb una copa del mateix vi que haureu fet servir per cuinar els mol·luscos, perquè la sintonia sigui completa.
Pippo Rossi i Max Colombo, els germans propietaris del restaurant Xemei, de cuina veneciana

Consell

Aquest plat té una cocció molt ràpida, a foc viu, perquè és un saltat que necessita un cop de foc i ja està. De fet, la senzillesa del plat d’origen venecià consisteix en aquest cop d’escalfor i també en la combinació del vi blanc (sec o afruitat), en la cocció i en el maridatge. Si no, a l’hora de menjar la recepta a taula també es pot optar per un vermut. El gust de cadascú és el que s’ha d’imposar perquè el plaer sigui complet.

 

 

 

 

 

stats