Truita d'enciam, la recepta del cuiner Joan Roca

El cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca, explica com preparar a casa una recepta senzilla i saborosa alhora

1 min
Truita d'enciam

Ingredients per a 4 persones

  • 8 ous de granja
  • Fulles verdes d’enciam
  • 4 grans d’all
  • Sal
  • Oli d’oliva verge

Elaboració

  1. Per començar, bateu els vuit ous en un bol amb un pensament de sal. Feu-ho enèrgicament amb l’ajut d’una forquilla.
  2. Un cop els tingueu ben batuts, reserveu-los.
  3. Renteu les fulles d’enciam, extraieu-ne la possible terra que hi pugui haver. Tot seguit escorreu-les bé, i talleu-les en tires primes.
  4. Un cop fet, talleu els grans d’alls en làmines primes.
  5. Salteu-les en una paella on haureu tirat prèviament un raig d’oli d’oliva verge. Feu-ho a foc viu. Els hi heu de coure, però no torrar en cap cas.
  6. Un cop els alls hagin adquirit un to daurat, afegiu-hi les fulles d’enciam preparades, i deixeu-les-hi coure un moment. No s’hi han de coure perquè no han de perdre el color verd.
  7. Tireu-hi els ous batuts, i feu la truita al punt de cocció que més us agradi, sucosa o cuita, o mig de cada una de les maneres.
  8. Serviu-la de seguida abans no es refredi.
El cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca

Consell

És una truita que és recomanable menjar-la calenta i acompanyar-la de llesques de pa amb oli d’oliva verge extra, sucades amb tomàquet.

La truita d’enciam és una proposta per capgirar un plat molt casolà, tradicional i saborós, que consisteix en truita francesa amb un acompanyament d’enciam. Per acabar, el plat és millor menjar-lo al moment i no deixar-lo per l’endemà, perquè podria perdre la seva textura. Per això poseu-hi només dos ous per cada persona que n'hagi de menjar. Si sou dos, feu una truita amb quatre ous. Si sou sis a taula, dotze.

stats