Gent 01/09/2020

Adele, acusada d'apropiació cultural per lluir monyos bantú

La cantant va penjar una foto en honor al carnaval de Notting Hill en què apareixia vestint un biquini amb la bandera de Jamaica

Ara
1 min
La publicació d'Adele

BarcelonaUna foto ha fet que Adele es trobi inmersa en una polèmica per una suposada apropiació cultural. La cantant, nascuda a Londres, va voler fer un homenatge al popular carnaval del barri de Notting Hill, que enguany no se celebra pel coronavirus, amb una fotografia en què apareix vestint un biquini amb la bandera de Jamaica i lluïnt uns monyos bantú, un pentinat que solen portar dones negres. La fotografia anava acompanyada del text: "Feliç en el que seria el carnaval de Notting Hill al meu estimat Londres".

La imatge ha despertat les crítiques d'alguns seguidors i també periodistes. Ernest Owens, periodista nord-americà, va indicar via Twitter: "Per si el 2020 no podia ser més estrany, arriba Adele amb nusos bantú i una apropiació cultural que ningú havia demanat. Això marca oficialment totes les artistes del pop blanques com a problemàtiques. Odio veure-ho".

A Adele, però, també li han sortit defensors, com ara el polític laborista negre i representant de Tottenham, el districte londinenc on va néixer Adele, al Parlament. "Això és una rucada que no té en compte l'esperit del carnaval de Notting Hill ni la tradició de disfressar-se i dels balls de màscares. Adele va néixer i crèixer a Tottenham i ho entén millor que la majoria. Gràcies, Adele. Oblida't dels haters". També li ha mostrat el seu suport la model Naomi Campbell, filla de jamaicana, responent a la seva publicació amb dues emoticones de cors i una altra de la bandera de Jamaica.

stats