Alec Baldwin reclama presència policial als rodatges per supervisar l'ús d'armes

Un accident que encara s'investiga va causar la mort, per un tret de l'actor, de la directora de fotografia del film 'Rust', que ell protagonitza i coprodueix

2 min
Alec Baldwin

BarcelonaAlec Baldwin ha demanat que a partir d'ara s'exigeixi la presència d'un policia als "rodatges de cinema i televisió que facin servir armes, reals o falses", després de l'accident a causa del qual l'actor va matar d'un tret la directora de fotografia Halyna Hutchins. Baldwin, que primer va publicar aquest missatge al seu compte de Twitter i després al seu perfil públic d'Instagram, ha explicat que la funció de l'agent de seguretat seria exclusivament "monitoritzar la seguretat de les armes" a l'estudi. Les autoritats de Nou Mèxic continuen investigant què va fallar perquè el mes passat, durant l'assaig d'una escena, Baldwin disparés un revòlver que estava carregat amb una bala de debò que va matar Hutchins i va ferir el director del film, Joel Souza.

El xèrif de la ciutat de Santa Fe, Adan Mendoza, va dir fa dues setmanes que havia trobat uns 500 cartutxos de munició, entre els quals hi havia una barreja de "cartutxos de fogueig, bales falses i bales reals". Davant de les preguntes de la premsa sobre la possible responsabilitat legal de Baldwin, que a més de protagonista de la pel·lícula és un dels productors, el xèrif va recalcar que "res no està descartat".

Els investigadors saben que la pistola va passar per dues mans abans d'arribar a Baldwin: Dave Halls, l'assistent de direcció, i Hannah Gutierrez Reed, l'armera de la producció. Els advocats de l'armera insisteixen que la seva clienta mai va saber de l'existència de munició real ni en coneixia la procedència, i van arribar a insinuar durant una entrevista que algú va poder intentar sabotejar l'enregistrament introduint bales reals a l'estudi.

No va revisar bé la pistola

Segons el seu testimoni, Gutierrez Reed va carregar la pistola amb unes bales que eren en una caixa amb una etiqueta que indicava "munició falsa". Per la seva banda, l'assistent de direcció va admetre que no va revisar correctament la pistola abans d'entregar-la a Baldwin al crit de cold gun –que significa pistola freda–, que en l'argot de Hollywood s'utilitza per confirmar que l'arma està descarregada per utilitzar-la.

Les declaracions de membres de l'equip que treballaven al rodatge de Rust descriuen un ambient de treball precari en què les protestes s'amuntegaven i pel qual van dimitir mitja dotzena d'empleats el mateix dia de l'accident, abans que es produís. De fet, l'endemà de la mort de Hutchins, un treballador va ser atacat per una aranya verinosa mentre recollia el decorat i podria perdre el braç, segons va informar aquest diumenge el diari New York Post.

stats