Gent 09/12/2020

La dona de Mainat: "Em sento odiada per moltes persones"

Angela Dobrowolski ha parlat dels seus casos judicials oberts a SER Catalunya

Ara
3 min
Detenen Dobrowolski per assaltar la casa de Mainat

BarcelonaAngela Dobrowolski ha conversat amb Josep Cuní aquest matí a SER Catalunya coincidint amb la jornada en què el seu encara marit, Josep Maria Mainat, declarava al jutjat en un cas de suposada violència de gènere contra ella. L'alemanya, que porta "13 anys aquí", ha dit a Cuní que volia parlar amb ell "per parlar amb els catalans" perquè considera que comunicativament els ha tingut "desatesos". Al presentador li ha dit que se sent "odiada per moltes persones" arran de tot el que ha passat, cosa que troba "comprensible" perquè el seu marit és a Catalunya un home "estimat i simpàtic" al qual també considera "intel·ligent i amb gran credibilitat".

En l'entrevista, l'alemanya ha aprofitat per donar la seva versió sobre les, segons ella, "mentides" que Mainat hauria anat escampant fins ara. Per exemple, que el va anar a denunciar per violència de gènere quan sabia que ell l'acusava d'un intent d'homicidi. "Jo vaig anar molts cops a la policia a explicar què em feia i van ser ells els que van determinar que allò era violència masclista. Van ser els Mossos", ha explicat Dobrowolski, que diu que a pesar d'això no va interposar una demanda de divorci de seguida perquè "calia fer un petit esforç" per "salvar la família".

Segons concreta ella, les coses que li passaven en el seu matrimoni eren un "bullying casolà" que incloïa "menyspreu" i "odi". Segons el seu relat, "la situació empitjorava" i ha explicat el tipus de coses que considera bullying: "Ignorar-me. Restriccions econòmiques extremes. Per exemple, retirar-me la targeta de crèdit. Control del menjar. Una humiliació pública molt present davant la gent que treballava a casa. Això va ser notable i dolorós. Tenia prohibit agafar cap cotxe, quan jo sempre havia estat la xòfer. Quan volia recollir els nens al col·legi, ho havia de fer acompanyada o notava que algú em seguia. Vaig notar també la presència de detectius". "Va ser dolorós perquè la llista és llarga", relata Dobrowolski, que fins i tot afegeix que Mainat l'hauria deixat "al carrer sense poder entrar a casa", "primer amb la clau per dins i després canviant el pany", en els moments en què estaven "convivint".

Dobrowolski, que assegura que "fa un any va començar la primera crisi matrimonial", i que van anar "junts a teràpia de parella durant tot aquest temps", intenta rebatre l'acusació d'intent d'assassinat assenyalant que "Mainat té la diabetis 2". "Mai s'ha punxat insulina ni li he punxat insulina jo. Mai hi ha hagut insulina a casa. Aquella nit, Mainat es va transformar en odi cap a mi", afirma l'estudiant de medicina per desmentir que les entrades al dormitori del productor català fossin per provocar-li la mort a través d'una hipoglucèmia. De fet, afirma que la nit en què hauria tingut lloc el suposat intent d'assassinat ella va anar a la nevera "perquè les persones, sobretot les dones, a vegades busquen algun tipus de compensació en el menjar".

Sobre l'enorme transcendència del seu cas, l'esposa de Mainat assegura que no s'ho hauria imaginat mai. "No em podia creure que m'hagués tocat viure aquesta pel·lícula. Vaig tenir la sensació d'estar vivint una pel·lícula dolenta. El guió que m'ha tocat a mi no era el que tenia pensat", expressa Dobrowolski, que afegeix que ella no ha fomentat el xou televisiu. "Jo no vaig difondre ni filtrar cap informació del cas", ha dit. "Sospito que tot ve de la mateixa direcció".

Sobre l'ordre d'allunyament d'un quilòmetre que a dia d'avui pesa sobre ella i sobre els seus dos fills amb Mainat, opina que és "una atrocitat". "Fa gairebé mig any que no veig els meus fills. És devastador. [...] És una vergonya que hagués demanat aquesta ordre al jutge i que se li hagi concedit. La relació mare-fills no s'ha protegit, però cautelarment sí que s'ha protegit una cosa incerta", afirma Dobrowolski, que diu que "s'ha rentat la seva roba bruta públicament" i que sap que la seva roba "és molt bruta" i que "tothom en tenim". "No m'he d'avergonyir d'una cosa que no pugui justificar davant dels meus fills quan siguin adults", conclou.

stats