Gent 03/02/2021

Angelina Jolie es ven un quadre que Churchill va regalar a Franklin D. Roosevelt

Christie's preveu treure'n fins a 2,8 milions d'euros

i
Joan Callarissa
2 min
Evacuen Jolie d’un rodatge a les Canàries

L'actriu Angelina Jolie vendrà al març un quadre que el primer ministre britànic Winston Churchill va pintar com a regal per al president dels Estats Units Franklin D. Roosevelt, segons ha anunciat aquest dilluns la casa de subhastes Christie's a Londres. Considerada l'única obra que el 'premier' va completar durant la Segona Guerra Mundial, la pintura s'oferirà al millor postor amb un preu estimat d'entre 1,7 i 2,8 milions d'euros. El quadre, que retrata una mesquita del segle XII sota una posta de sol marroquina, va ser un regal de Churchill a Roosevelt després de la Conferència de Casablanca de 1943, on van pactar l'estratègia per vèncer l'Alemanya nazi. Després de l'esdeveniment, el líder britànic va convidar el seu homòleg nord-americà a passejar per Marràqueix per mostrar-li les vistes de la ciutat i la llum de la posta de sol, una escena que va impressionar tant Roosevelt que Churchill va decidir immortalitzar-la com a record de la conferència.

El quadre que Jolie es vendrà

Després de la mort del president nord-americà, el 1945, l'obra va passar durant dècades per diversos propietaris fins a caure en mans de la parella que abans formaven Angelina Jolie i Brad Pitt. Quan es van separar, la pintura va quedar als llimbs immersa en l'especulació sobre el repartiment de l'extensa col·lecció d'art que atresorava el matrimoni. Ara Jolie Family Collection vendrà l'obra paisatgística, batejada com a Tower of the Koutoubia Mosque, com a part d'una subhasta d'art britànic modern a Christie's el dia 1 de març. "[El quadre] és possiblement la millor pintura de Winston Churchill a causa de la importància del tema per a ell i al fet que destaca la magnitud de l'amistat entre els dos líders", segons va remarcar el representant de Christie's, Nick Orchard, en un comunicat. Churchill va començar a recrear escenes del Marroc a partir del 1935, quan el seu tutor de pintura, John Lavery, el va encoratjar a visitar el país.

Un retrat de Winston Churchill

El quadre que subhastarà Jolie, un del mig centenar que Churchill va dedicar al Marroc, aspira a aconseguir un dels preus més alts per a les pintures del 'premier' en una subhasta, segons indica la nota. No serà la primera vista marroquina, regal de Churchill a un líder nord-americà, que surti a subhasta: el 2007 es va vendre el paisatge Marràqueix, obsequi al president Harry S. Truman, amb un preu de sortida d'entre 431.000 i 720.000 euros.

Angelina Jolie en una imatge d'arxiu
stats