Gent 05/01/2022

Armani cancel·la les desfilades del gener a París i Milà per l'òmicron

El dissenyador italià ha sigut un dels pioners dins del sector al llarg de la pandèmia a establir restriccions per frenar el coronavirus

2 min
El dissenyador Giorgio Armani rebent els aplaudiments del públic després de la presentació de la col·lecció de tardor 2020/2021 de Giorgio Armani al teatre Armani de

BarcelonaEl dissenyador italià Giorgio Armani ha informat que cancel·la les desfilades programades per a aquest mes de gener a la Setmana de la Moda Masculina de Milà i a la setmana dedicada a l'alta costura de París per l'increment dels casos de coronavirus a Europa. La casa de moda italiana explica en una nota que la decisió respon a una consideració acurada davant l'agreujament de la situació epidemiològica, derivada de la ràpida propagació dels casos de la variant òmicron. La firma italiana també ha indicat que el dissenyador, de 87 anys, ha defensat sempre que "les desfilades són moments especials i insubstituïbles", però que "la protecció de la salut i seguretat dels col·laboradors i del públic torna a ser una prioritat". La Setmana de la Moda Masculina de Milà tindrà lloc del 14 al 18 de gener, i la setmana dedicada a l'alta costura parisenca se celebrarà entre el 24 i el 27 de gener.

Armani ha sigut capdavanter en moltes ocasions durant la pandèmia a l'hora de prendre decisions restrictives en les seves presentacions de moda. A principis del 2020 la gravetat de l'expansió del coronavirus a la Llombardia va fer que el veterà creador prengués decisions llavors radicals i inèdites en aquesta indústria, com presentar la seva col·lecció sense convidats. Després d'ell, moltes firmes van prendre aquesta mateixa decisió. A finals de febrer del mateix any, la firma de moda va ser pionera a l'hora d'efectuar tancaments pel coronavirus. Va tancar preventivament durant una setmana, cosa que després es va estendre als centres de producció que té a la Llombardia, l'Emília-Romanya, el Vèneto, el Trentino i el Piemont. A més a més, segons va informar l'agència ANSA, la companyia també va tancar les seves oficines centrals, ubicades a Milà, la capital econòmica del nord d'Itàlia.

Giorgio Armani al costat d'un vestit de la línia Armani Privé en una fotografia feta per a una de les seves últimes entrevistes.

"Tinc por, com tothom, crec", va declarar Giorgio Armani l'abril del 2020 parlant del coronavirus. El dissenyador va reaccionar a la pandèmia produint equips de protecció per al personal mèdic a les seves fàbriques –en general dedicades al luxe–, que van ser distribuïts gratuïtament entre els sanitaris italians. La seva tornada a la presencialitat de les passarel·les es va produir el juny del 2021 amb la col·lecció masculina primavera-estiu a la Via Borgonuovo de Milà.

stats