Gent 28/06/2019

Tornen a Barcelona els vespres gastronòmics de la cervesa Inedit

24 terrasses de la ciutat ofereixen dues tapes amb la cervesa de Ferran Adrià per nou euros

J.c.
2 min
Vespres Inedit's_Casa Fuster (2)

Barcelona24 terrasses de la ciutat de Barcelona oferiran fins al 28 de juliol -de 18 a 21 h- dues tapes d’autor i una cervesa Inedit de Damm de 33 cl per 9 euros. Una proposta que torna un any més servida per la cervesera catalana, que ha convertit els Vespres Inedit's en un clàssic dels estius barcelonins. Durant els dies que durin els Vespres Inedit’s, 23 terrasses d’hotels i una d’un restaurant presenten una àmplia varietat de propostes gastronòmiques de la mà de reconeguts xefs, que han ideat tapes que maridin amb la reconeguda cervesa de Damm, creada el 2008 pels mestres cervesers de Damm, Ferran Adrià i l’equip de sommeliers d'El Bulli.

En total, es tracta de 48 propostes que van des d’actualitzacions de clàssics de la gastronomia -com el caneló cruixent de galta de porc ibèric i suc de carn amb cireres, de l’Hotel Casa Fuster- a elaboracions amb ingredients de proximitat -com el mini-niu de patata amb samfaina i formatge de la Garrotxa, de l’Hotel Hilton Diagonal-, passant per creacions d’inspiració oriental -com el brioix de curri thai planxat farcit de pollastre, ceba confitada, herbes fresques i pols de cacauet, de l’Hotel Sofia- o ingredients més exòtics -com el 'cebiche' de llagostins amb llet de tigre i coco, de l’Hotel Barcelona Princess.

En aquesta edició hi participa per primera vegada la xef amb més estrelles Michelin del món, Carme Ruscalleda, que ens proposa una coca de brioix d’adobats, salmó i maionesa de miso, i un gotet de 'salmorejo' de remolatxa, llagostí, gelatina de poma i xia, amb un dauet de pa amb tomàquet. Dues tapes que es podran gaudir a la terrassa de l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona.

Entre totes les propostes destaquen les de l'Hotel Yurbann Passage, que ofereix una torrada de 'roast beef', tomàquet, soja amb una crema d’albergínia i germinats i, en segon lloc, un verat marinat amb escalivada d’hortalisses i sabors d’arbequina. Al Pincess Negresco hi ofereixen una mousse de guaiaba amb 'crumble' de formatge de cabra i nous de Pecant i, en segon lloc, tàrtar de salmó fumat amb crema tàrtara i cruixent de pa de llenties amb comí.

L'obra d'Adrià i Damm

Inedit és una barreja de dues cerveses –cervesa de malt d’ordi tradicional i cervesa de blat–, aromatitzada amb llúpol, coriandre, pell de taronja i regalèssia. És una cervesa d’alta intensitat i complexitat aromàtica, amb un aspecte lleugerament tèrbol. Molt afruitada i floral al nas, amb sensació de llevat fresc i reminiscències d’espècies dolces. De textura cremosa i fresca, volum suau i carbònic delicat.

stats