Gent 21/09/2021

Beatriu de York, mare per primer cop

La neta d'Elisabet II i Edoardo Mapelli Mozzi es van casar durant el confinament a Windsor

2 min
La princesa Beatriu de York està embarassada del seu primer fill

BarcelonaLa princesa Beatriu, neta de la reina Elisabet II i filla del príncep Andreu i Sarah Ferguson, ha donat a llum una nena, la seva primera filla, segons ha anunciat en un comunicat el Palau de Buckingham. A la nota difosa, la casa reial britànica informa que Beatriu i el seu marit Edoardo Mapelli Mozzi "estan encantats d'anunciar l'arribada de la seva filla el dissabte 18 de setembre a les 23.42 hores, a l'hospital de Chelsea i Westminster, de Londres".

El nadó va pesar 2,8 quilograms, segons revela la nota, en què s'assenyala, a més, que "els avis i besavis ja han estat tots informats i estan encantats amb la notícia". "Sa altesa reial i la seva filla estan bé i la parella està desitjant presentar a la seva filla el seu germà gran, Christopher Woolf [fill de Mapelli i la seva anterior parella]", afegeix el comunicat.

En un missatge penjat a Twitter per la mateixa Beatriu, la princesa va indicar que se sentia "encantada" de "compartir la notícia de l'arribada" de la seva filla. "Gràcies a l'equip de llevadores i a tothom a l'hospital per la seva meravellosa atenció", ha assenyalat a la xarxa social l'aristòcrata, de 33 anys. El nen arriba en el pitjor moment del príncep Andreu de York, pare de Beatriu, que acaba de rebre la notificació per testificar davant d'un jutjat nord-americà en què se l'acusa de pederàstia.

La princesa i Mapelli Mozzi es van casar el juliol del 2020 en una cerimònia secreta celebrada en una capella a Windsor durant el confinament, després d'haver hagut de posposar una primera cerimònia a causa de la pandèmia de coronavirus. El nadó és el dotzè besnet de la monarca britànica. Mapelli Mozzi és propietari des del 2007 de Banda Property, una empresa que es dedica a la construcció de cases de luxe. També dirigeix altres companyies al costat de la seva mare i altres familiars. És fill del comte d'origen italià Alessandro Mapelli Mozzi, que va ser esquiador olímpic en representació d'Itàlia. Té un fill des del 2016, fruit de la relació que va mantenir amb Dara Huang, una arquitecta i dissenyadora nord-americana d'origen xinès.

stats