Gent 21/12/2021

Els Biden amplien la família a les portes de Nadal (amb una nova mascota)

Al juny el president dels EUA va haver de d'acomiadar-se del Champ, un pastor alemany de 13 anys

2 min
Joe Biden amb el seu gos Major, que actualment està sent reeducat fora de la Casa Blanca

BarcelonaEl president nord-americà, Joe Biden, i la primera dama, Jill Biden, han ampliat la família amb un nou gos, segons ha anunciat el portaveu de la primera dama a la CNN. El cadell, que va ser vist dilluns jugant al jardí sud de la Casa Blanca, podria ser un pastor alemany, segons alguns testimonis visuals. La nova mascota dels Biden es diu Commander –que en català es pot traduir com a Comandant– i hauria estat un regal de la seva família al president, segons expliquen fonts pròximes.

El Champ, l'estimat gos pastor alemany que va arribar amb els Biden a la Casa Blanca, va morir al juny a l'edat de 13 anys. El seu altre pastor alemany, al qual havien rescatat i van anomenar Major, ha estat vivint principalment a Wilmington, Delaware, després de diversos incidents agressius amb el personal de la Casa Blanca. Al març el Major va mossegar dues persones: un membre del servei secret i una treballadora del Servei de Parcs Nacionals. A l'abril la Casa Blanca va anunciar que el Major rebria un entrenament que l'ajudaria a adaptar-se a la vida a la Casa Blanca. Des de llavors el gos s'ha vist poc per la Casa Blanca. No obstant això, es va erigir una tanca per a gossos al voltant del Jardí Jacqueline Kennedy, al costat sud-est de la Casa Blanca.

Parlant d'animals de companyia, també ha transcendit que els Biden han promès que sumaran un gat a la família de bèsties de la Casa Blanca. A l'abril, Jill Biden va dir en una entrevista que una gata està “esperant entre bastidors”. Dues persones pròximes han assegurat a la CNN que la gata està amb coneguts fins a trobar el millor moment perquè es traslladi a la Casa Blanca, i tot i que a hores d'ara encara no s'ha fixat la data, “s'espera que sigui aviat”.

Joe Biden amb el seu difunt gos Champ.
stats