Gent 17/05/2021

Bill Gates va haver de deixar Microsoft per una relació extramatrimonial amb una treballadora, segons el 'Wall Street Journal'

'The New York Times' afegeix que havia tingut "comportaments qüestionables" dins l'empresa

2 min
Bill i Melinda Gates

BarcelonaBill Gates i la seva dona, la també empresària Melinda Gates, van anunciar el 3 de maig que estaven en tràmits de divorci. Feia 27 anys que estaven casats i era evident pel seu comunicat que pretenien que la seva separació fos molt calmada i discreta, cosa gairebé impossible en un matrimoni tan ric com el seu, ja que tots els focus del planeta estaven mirant-se la ruptura amb molta atenció. També demanaven, en aquell text, "espai i privacitat" per a la família mentre començaven "a navegar per aquesta nova vida". La petició finalment ha sigut infructífera, ja que les informacions sobre la parella, especialment sobre ell, no deixen d'aparèixer als mitjans i no precisament per deixar-lo en una bona posició.

L'última ha sigut una informació del Wall Street Jorunal que assegura que el fundador de Microsoft –i el quart home més ric del món– hauria mantingut una relació extramatrimonial amb una enginyera treballadora de la companyia. Arran de la relació, que va durar anys, Gates va haver d'abandonar la junta d'aquesta empresa, tal com remarca el diari. Els membres de la junta haurien decidit que Gates havia de renunciar i ell no es va poder imposar. Per la seva banda, la portaveu de Gates ha expressat que la decisió de deixar la junta el 2020 no va estar relacionada amb aquest assumpte. No obstant, una font de l'empresa ha explicat a AFP que "Bill Gates va buscar iniciar una relació íntima amb una treballadora de la companyia l'any 2000". "Un comitè de la junta directiva va revisar el cas, amb l'ajuda d'un bufet d'advocats extern, per dur a terme una investigació exhaustiva", i en aquella investigació la dona en qüestió hauria admès una relació "durant anys" amb Gates.

Aquesta informació del Wall Street Jorunal se suma a la que va aparèixer la setmana passada en relació a altres possibles infidelitats de Gates a Melinda de la mà de Jeffrey Epstein, el difunt magnat que ajudava a concertar trobades sexuals a amics rics i famosos amb menors, tal com haurien apuntat diverses informacions i documentals fins avui. Epstein, que es va suïcidar a la presó precisament el 2019, havia estat detingut després que se l'acusés d'abusar sexualment i explotar desenes de noies adolescents tant a la seva mansió de Manhattan (Nova York) com a la de Palm Beach (Florida) i la de les illes Verges. D'acord amb la premsa nord-americana, Bill Gates va mantenir trobades amb Epstein en diverses ocasions, en una de les quals es va quedar fins tard a la seva residència novaiorquesa.

Aquest diumenge el New York Times també ha fet aportacions per assenyalar comportaments "qüestionables" de Gates amb treballadores de la seva empresa. "Molt abans del seu divorci Bill Gates tenia reputació de comportament qüestionable", publica el citat rotatiu, que afegeix que "s'ha comportat malament en entorns relacionats amb la feina". Un dels dos casos concrets que assenyala el mitjà diu que va tenir lloc el 2006, quan va enviar un correu electrònic per anar a sopar junts a una empleada, després de veure-la en una presentació professional. Suposadament, Gates li va escriure a la dona: "Si això t'incomoda, fes veure que no ha passat mai". Ella li hauria fet cas i no li hauria contestat. La segona víctima dels suposats mals comportaments de Gates a la feina hauria sigut una empleada de la Fundació Bill i Melinda Gates durant un còctel. "Vull veure't. Vols sopar amb mi?", li hauria dit el multimilionari a la noia.

stats