Música

Britney Spears parla de la tutela del seu pare: "Literalment, em van matar"

La cantant relata com va viure tretze anys sotmesa a la por, l'angoixa i la pressió de James Spears

2 min
Britney Spears en una imatge d'arxiu

BarcelonaBritney Spears assegura que ha rebut ofertes substancioses de molts mitjans de comunicació perquè expliqui, en una entrevista, com van ser els anys que va viure sota la tutela legal del seu pare. La cantant no n'ha acceptat cap. En canvi, ha decidit relatar aquelles vivències en un àudio de 22 minuts que ha penjat a YouTube i que, poc després, ha esborrat. "Per a mi, tot això va més enllà d'una entrevista formal. Ho comparteixo perquè vull que la gent sàpiga que soc humana. Em sento victimitzada després d'aquestes experiències. Com puc superar-ho si no en parlo?", es pregunta Spears. Gairebé fa un any que una jutge va eximir l'artista, de 40 anys, de continuar tutelada pel seu pare. Jamie Spears havia controlat de manera "abusiva" la seva vida els últims tretze anys.

"Literalment, em van matar. Sentia que la meva família m'havia abandonat. Actuava davant de milers de persones a Las Vegas. Era una maleïda màquina, no un ésser humà. Va ser una bogeria. Treballava des de les vuit del matí fins a les sis de la tarda i després tornava a casa i tenia guàrdies de seguretat que no em deixaven sortir. No podia agafar la clau del cotxe i anar-me'n", explica l'artista, que considera que les actuacions d'aquella època "eren horribles". Malgrat la pressió i l'angoixa que patia, Britney Spears no va deixar de treballar. "No recordo què feia realment, però sé que no em deixava veure ningú. Havia de fer sempre el que em deien. No tenia sentit res. Em deien que estava grassa cada dia, que havia d'anar al gimnàs". Tot plegat va afectar-la emocionalment i no sabia què fer per tirar endavant i capgirar la situació. "No recordo haver-me sentit mai tan desmoralitzada. Feia el que em deien perquè tenia por".

Ingressada en un centre mèdic "per obligació"

Durant un assaig, va negar-se a fer un pas de ball i li van dir que la ingressarien en un centre de salut mental. "El meu pare em va dir: «Si no hi vas anirem als tribunals, hi haurà un gran judici i el perdràs»", explica Spears. El 2019 va ingressar "per obligació" al centre mèdic. L'artista és molt crítica amb el paper que van jugar la seva mare i la seva germana, que mai li van donar suport. "No feien res per a mi. Era com si ja els semblés bé que estigués en aquesta situació". La mare de la cantant, Lynne Spears, ha respost a la seva filla a través d'Instagram: "Tota la teva vida he donat suport als teus somnis i desitjos de la millor manera possible. Mai t'he girat l'esquena! Les teves negatives a veure'm em feien sentir desesperançada. Ho vaig intentar tot".

La confessió de Britney Spears arriba poc després que la cantant hagi llançat una nova cançó, Hold me closer, en col·laboració amb Elton John. La cançó, fortament influïda pel gènere dance, representa la tornada de Spears a la música després d'una llarga pausa artística.

stats