Gent 15/03/2021

Buckingham encarrega a una firma externa la investigació de les acusacions d'assetjament contra Meghan Markle

Diversos treballadors de la Corona van queixar-se del tractament vexatori que els dispensava l'actual duquessa de Sussex

J.C.
2 min
Meghan i Enric s’alien amb el xef José Andrés

BarcelonaEl Palau de Buckingham cedirà a un equip independent i aliè a la casa reial britànica la investigació per aclarir les acusacions contra la duquessa de Sussex per part d'empleats de la Corona de suposat assetjament de l'actriu cap a ells, va informar The Sunday Times en la seva edició d'ahir. El dominical apunta que aquest moviment per part de la família reial aguditzarà les actuals diferències que mantenen amb els ducs de Sussex. Set dies després de l'emissió al Regne Unit d'una explosiva entrevista concedida pel príncep Enric i la seva dona, Meghan, a un programa de televisió als Estats Units, la família reial ha decidit que sigui una firma legal externa la que realitzi la indagació en lloc de ser conduïda a nivell intern, com es va anunciar. Durant l'esmentada investigació, que començarà "immediatament" i "durarà el temps que sigui necessari", s'espera que treballadors i exempleats de palau donin les seves versions sobre el tracte dispensat per Meghan Markle quan encara vivia en aquest país.

Al mes de febrer dos membres veterans del personal reial van revelar que van ser assetjats per Meghan, i un altre extreballador va assenyalar que va ser personalment "humiliat" per la duquessa i que dos treballadors més també van ser "assetjats", cosa que ella nega rotundament. "Els pitjors incidents no han sortit a la llum. Hi ha algunes històries força punyents per explicar", diu una font reial. No es preveu que els Sussex estiguin convidats a participar en aquesta recerca, amb la qual es pretén "aprendre lliçons" amb l'ajut del testimoni d'ajudants de la reialesa.

Les queixes contra Meghan van sortir per primera vegada l'octubre del 2018 a través de Jason Knauf, llavors secretari de comunicació dels Sussex, que va escriure en un correu electrònic que li "preocupava molt" que la duquessa "hagués assetjat durant l'últim any dos assistents fins que se'n van anar [de la casa reial]" i qualifica el comportament de l'esposa d'Enric d'"inacceptable".

La parella va fer sorprenents revelacions en l'entrevista concedida a Oprah Winfrey. Per exemple, que Meghan va tenir "pensaments suïcides" per la pressió quan estava embarassada del seu fill Archie o que algú de l'entorn reial va qüestionar com seria el color de pell de la criatura, la qual cosa amaga actituds racistes, ja que Markle és mestissa i la seva mare negra. Per la seva banda, el príncep Enric va admetre que es va sentir "molt defraudat" pel seu pare, Carles d'Anglaterra, que li va retirar la paraula quan va anunciar que deixaria de treballar per a la família reial.

stats