Reialesa

Carles d'Anglaterra es recupera positivament de l'operació de pròstata

Té una malaltia benigna i ha aprofitat per fer-ne sensibilització

ARA
2 min
Carles III, rei d'Anglaterra

BarcelonaEl rei Carles d’Anglaterra evoluciona positivament de l'operació de pròstata a la qual s'ha sotmès avui a la mateixa clínica privada on la seva jove, Kate Middleton, es recupera de la cirurgia abdominal que li van fer la setmana passada. Hores després de l'operació de Carles III, la seva dona Camil·la abandonava el centre mèdic assegurant als mitjans que hi estaven fent guàrdia que el rei està "bé".

Tot i que per norma general els membres de la família reial britànica no comparteixen detalls sobre la seva salut, l’ocupant del tron ha volgut aprofitar el seu estat mèdic per llançar un missatge de sensibilització i recomanar als homes que es facin revisar la pròstata. El Palau de Buckingham va emetre un comunicat en què explicava que estaven “satisfets” de saber que la seva diagnosi havia causat "un impacte positiu en la conscienciació de la salut pública", i aprofitava per agrair “els bons desitjos” que ha rebut de nombrosa gent. La pròstata engrandida és un problema no cancerós, comú en homes de més de 50 anys, i que no es considera una amenaça greu, segons recordava l'NHS (el sistema sanitari públic del Regne Unit) la setmana passada. 

Abans d'ingressar al centre mèdic per a la seva cirurgia, Carles III va visitar la princesa de Gal·les, que també es recupera favorablement de la seva operació, de la qual la casa reial no ha volgut donar més detalls més enllà d'assegurar que no està vinculada a cap afecció cancerosa.

Les notícies sobre la salut dels Windsor s'han acumulat els darrers dies. A banda de les intervencions de Carles III i Kate Middleton, aquesta setmana també s'ha fet públic que Sarah Ferguson, exdona del príncep Andreu, ha estat diagnosticada amb una forma maligna de càncer de pell. És el segon diagnòstic de càncer de Fergie, que l'estiu passat es va sotmetre a una mastectomia i posterior cirurgia reconstructiva arran d'un càncer de mama.

stats