Cinema
Gent 19/07/2022

La casa de Vito Corleone a 'El padrí' es pot llogar per Airbnb

Està situada a Staten Island i es pot apreciar bé al principi de la pel·lícula, durant el casament d'una filla del protagonista

2 min
El personatge Vito Corleone, protagonitzat per Marlon Brando

BarcelonaLa mansió de Vito Corleone, el cap mafiós de la mítica pel·lícula El padrí, està per llogar a la plataforma Airbnb a un preu de 50 dòlars la nit. La casa, situada a Staten Island, al sud de Nova York, té 600 metres quadrats i és la que apareix en l'obertura del primer lliurament de la pel·lícula, del 1972. Concretament, és la que apareix a l'escena del casament d'una filla de Corleone que se celebra al jardí. La plataforma de lloguer en línia explica que es tracta d'"una casa familiar" i d'"un barri tranquil", i per això es lloga sota certes condicions. Per exemple, el contracte s'ha de tancar per a tot el mes d'agost i només hi poden entrar fins a cinc persones, dos adults i tres nens, com a màxim. A més, estan excloses "en tot moment" les visites de tercers i els "hostes addicionals".

La mansió consta de cinc dormitoris, set lavabos, una piscina d'aigua de mar, un bar al soterrani, una habitació de jocs i un gimnàs, encara que pel que sembla els amos guarden alguns secrets perquè especifiquen que l'inquilí no podrà fer servir els armaris del soterrani ni de l'àtic. Addicionalment, els llogaters tindran dret a servei de neteja cada dijous, un "paisatgista" un cop per setmana i un especialista per cuidar-se de la piscina dues vegades per setmana. Encara no és possible fer reserves, ja que l'oferta comença dimecres que ve, 27 de juliol.

El diari New York Post, que recull la informació del lloguer turístic, ironitza sobre el preu i diu que "Airbnb et fa una oferta que no podràs rebutjar", fent servir una de les frases més conegudes de la pel·lícula. El mateix diari assegura que la mansió, construïda el 1930, va ser venuda el 2016 per 2,4 milions de dòlars, després que els venedors la sotmetessin a una renovació integral. El padrí va ser nominada a 11 Oscars el 1972, dels quals en va guanyar tres: el de millor actor –per a Marlon Brando–, el de millor pel·lícula i el de millor guió adaptat.

Façana de la casa de Vito Corleone a 'El padrí'
stats