Gent 04/03/2022

Aquestes són les 'celebrities' que lliuraran Oscars a la cerimònia d'enguany

La gala, que tindrà lloc el 27 de març, comptarà amb artistes de totes les edats i serà presentada per tres còmiques

2 min
Preparatius, dels Oscars, per a la 89 edició dels premis de l'acadèmia a Hollywood, Califòrnia.

BarcelonaLady Gaga, Kevin Costner, Zöe Kravitz, Rosie Perez, Chris Rock i Yuh-jung estaran entre els famosos que lliuraran els premis Oscar a la pròxima cerimònia, el 27 de març. L'Acadèmia de Hollywood ha anunciat aquesta nit la primera tanda de convidats a la seva gran gala, que tornarà a comptar amb la figura del mestre de cerimònies, encara que no serà només una persona perquè dividirà la tasca de conducció entre tres dones: Amy Schumer, Regina Hall i Wanda Sykes. Mentre que les tres actrius presentaran la gala, la resta de celebritats convidades s'encarregaran d'anunciar els vencedors de cada categoria.

Destaca la presència de Lady Gaga, que finalment anirà a la cerimònia tot i que no va aconseguir la seva anhelada nominació a millor actriu protagonista per donar vida a Patrizia Reggiani a House of Gucci, paper pel qual estava entre les favorites de les travesses. Per la seva banda, l'organització va assegurar que els pròxims dies anunciarà els noms de la resta de lliuradors de premis.

La gala dels Oscar tindrà aquest any un canvi important, ja que els guanyadors de 8 categories es coneixeran una hora abans que comenci la cerimònia televisada, en un intent d'alleugerir la gala i elevar les dades d'audiència després dels mínims registrats en les últimes edicions. Després, durant la retransmissió, s'emetrà un resum amb les reaccions dels guanyadors. Les categories afectades són millor documental, millor edició, millor maquillatge i perruqueria, millor disseny de producció, millor so, millor curt, millor curt animat i millor banda sonora.

La decisió, que es va comunicar la setmana passada, va ser rebuda com un gerro d'aigua freda entre alguns candidats al premi, ja que alguns han arribat a plantejar un boicot i amenacen de no presentar-se a l'esdeveniment. Penélope Cruz, Jessica Chastain, Olivia Colman, Kristen Stewart i Nicole Kidman es disputen l'Oscar a la millor actriu protagonista. Javier Bardem, Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield, Will Smith i Denzel Washington competeixen per l'estatueta a millor actor protagonista.

Kevin Costner
stats