Funeral
Gent 23/01/2023

Centenars de persones ploren la mort de Lisa Marie Presley a Graceland

El funeral de la filla d'Elvis Presley reuneix personatges com Sarah Ferguson, Alanis Morisette i Axl Rose

3 min
Seguidors de la cantant Lisa Marie Presley a Graceland, Memphis.

BarcelonaLisa Marie Presley, única filla d'Elvis Presley, va ser homenatjada diumenge per centenars de persones que es van desplaçar fins a la mansió de Graceland, a Tennessee, per assistir al funeral de la cantant i compositora. Presley, que va heretar Graceland del seu pare, que també està enterrat a la cèlebre casa de Memphis, va morir el 12 de gener després de ser hospitalitzada d'urgència per una aturada cardíaca. L'autòpsia, però, no va resultar concloent per determinar la causa de la mort de Presley, que tenia 54 anys.

El funeral, que va comptar amb la presència d'amics i familiars, va tenir actuacions musicals d'Alanis Morissette, que va interpretar el tema Rest; d'Axl Ross, vocalista de Guns N' Roses, i de Billy Corgan, que va cantar To Sheila, de Smashing Pumpkins. També hi va haver parlaments de diferents convidats, com ara Sarah Ferguson, amiga íntima de Presley. "El dol és el preu que paguem per l'amor. Tots nosaltres estem amb vosaltres. Us ajudarem tant com puguem. Si aixequeu la mà, hi serem", va dir la duquessa de York a la família i amics de la difunta.

Alanis Morissette cantant el tema 'Rest'.
Sarah Ferguson, amiga íntima de Presley.

Lisa Marie Presley tenia quatre fills: Riley Keough, les bessones Harper i Finley Lockwood i Benjamin Keough, que es va suïcidar el juliol del 2020 als 27 anys i que també està enterrat a la mansió familiar. La filla gran de Presley va intervenir en el funeral a través d'un missatge que va llegir el seu marit, Ben Smith-Petersen. "Gràcies per donar-me la força, el cor, l'empatia, el coratge, el sentit de l'humor, les maneres, el meu caràcter de ser salvatge, la meva tenacitat. Soc un producte del teu cor. Les meves germanes ho són. El meu germà ho és. Som tu. Tu ets nosaltres, el meu amor etern. Espero que finalment sàpigues com t'estimàvem aquí", deia el missatge de l'actriu i cineasta, que va confirmar que acaba de ser mare. "Espero que pugui estimar la meva filla com tu em vas estimar", va afegir.

Durant en el funeral, també va parlar Priscilla Presley, que va definir la seva filla com "una icona, un model a seguir, i una superheroïna per a moltes persones a tot el món".

L'última aparició pública de Lisa Marie Presley va ser dos dies abans de la seva mort, quan va assistir a la gala dels Globus d'Or per donar suport a Austin Butler, que va guanyar el premi a millor actor pel seu paper d'Elvis Presley al drama de Baz Luhrmann. La cantant havia seguit els passos del seu pare en el món de la música i l'any 2003 va publicar el seu debut discogràfic, To whom it May concern. Tot i que va llançar dos treballs més, des de 2012 estava retirada de la música.

Lisa Marie Presley es va casar quatre vegades. La primera va ser el 1988 amb el músic Danny Keough, pare de Riley i Benjamin, i de qui es va separar el 1994. Aquell mateix any es va casar, vint dies després del seu divorci, amb Michael Jackson, de qui es va separar el 1996. El seu tercer matrimoni, amb Nicolas Cage, va durar tres mesos, i entre el 2006 i el 2016 va estar casada amb el guitarrista i productor Michael Lockwood, amb qui va tenir les seves filles bessones.

stats