Gent 31/03/2022

Chris Rock trenca el seu silenci després de la bufetada de Will Smith

L'Acadèmia de Hollywood ha aclarit que va demanar a l'actor que abandonés la gala després de l'agressió, però que ell s'hi va negar

2 min
Chris Rock

BarcelonaL'humorista Chris Rock ha dit aquesta matinada que encara està processant el que va passar la nit dels Oscars, en la primera intervenció pública des que l'actor Will Smith el va bufetejar en directe per un comentari sobre la seva dona. "Encara estic processant el que va passar, així que en algun moment en parlaré. I serà seriosament", ha dit Rock als assistents a una actuació del seu Ego Death Tour a Boston (Massachusetts, EUA). L'humorista ha assegurat que, de moment, no hi té gaire a dir, i que va escriure el guió del seu número abans del cap de setmana, quan van passar els fets. El públic va ovacionar diverses vegades Rock, que hi va respondre visiblement emocionat, tal com relata l'agència Efe.

L'Acadèmia de Hollywood va convidar Will Smith a enviar una declaració escrita sobre la seva conducta a la gala de diumenge. Segons un comunicat remès a Efe per l'organització dels Oscars, l'actor té 15 dies per fer arribar aquesta declaració abans que el 18 d'abril l'Acadèmia "prengui qualsevol mesura disciplinària", que podria ser la "suspensió, expulsió o qualsevol altra sanció permesa als estatuts". Així mateix, la institució ha aclarit que va demanar a Smith que abandonés la cerimònia després de l'incident, però que ell s'hi va negar, tot i que va admetre que "podria haver gestionat la situació d'una altra manera".

Aquest aclariment arriba després que una de les presentadores de la gala, Wanda Sykes, retragués al programa d'Ellen DeGeneres la permissivitat de l'Acadèmia amb l'actor. Tot i que la primera mesura que es va comentar va ser la retirada de l'Oscar que Smith va guanyar aquella nit per protagonitzar El método Williams, el comunicat no fa referència a aquesta possibilitat i generalitza a l'hora d'aplicar "altres sancions".

La investigació oberta contra ell és a causa, segons l'Acadèmia, de les violacions dels seus estàndards de conducta, inclòs el "contacte físic inapropiat, el comportament abusiu o amenaçador i el compromís de la integritat de l'Acadèmia". El mateix Smith va demanar dilluns al seu perfil d'Instagram disculpes per la bufetada.

stats