Gent 11/04/2022

Comença el judici per difamació de Johnny Depp contra la seva exdona, Amber Heard

Es preveu que duri sis setmanes i que hi declarin multitud de famosos

2 min
Es filtra la declaració judicial d’Amber Heard  contra Johnny Depp

BarcelonaL'actor Johnny Depp i la seva exdona, la també actriu Amber Heard, s'enfronten a partir d'avui en un tribunal nord-americà en un judici per difamació que presumiblement es prolongarà uns quants dies i que comptarà amb testimonis tan famosos com l'actor James Franco o el multimilionari Elon Musk. Depp va demandar la seva exdona per un article d'opinió que va escriure al Washington Post el 2018 després que es divorciessin i en què es referia a si mateixa com una persona que havia tingut experiència en allò que "representen els maltractaments". El protagonista de la saga Pirates del Carib, que ja va intentar en un jutjat de Londres que prosperés aquesta denúncia per difamació sense aconseguir-ho, tindrà una nova oportunitat en la vista que s'inicia aquest dilluns en un jutjat de l'estat de Virgínia i davant d'un jurat.

L'article no l'esmentava directament, però l'actor va afirmar als documents judicials presentats que clarament s'hi reflectia la seva relació i que, com a resultat, la seva reputació i la seva carrera van quedar "devastades". Durant tres anys de lluita legal a Virgínia, Depp, de 58 anys, i Heard, de 35, han compartit detalls sobre la que va ser la seva vida en comú. I en aquest temps l'actriu ha assegurat, de diverses maneres, haver estat víctima de maltractaments.

En la seva demanda, presentada el març del 2019, Depp va negar ser un maltractador i va dir que les acusacions de Heard van ser un "engany elaborat" destinat a impulsar la seva imatge pública al fer d'ella una mena de "mimada del moviment #MeToo". Alhora, va acusar també la seva exdona, que ha aparegut en pel·lícules com All the boys love Mandy Lane (2006) o Aquaman (2018), d'haver-lo maltractat a ell.

S'espera que el judici duri unes sis setmanes. Les sessions seran televisades i s'espera que les dues parts testifiquin. A banda de Franco i Musk, també es preveu que hi declarin destacats executius de les majors de Hollywood i els actors Jason Momoa o Ellen Barkin juntament amb els directors Zack Snyder o James Van. Depp va ser condemnat el 2021 per haver maltractat Heard en almenys un desena d'ocasions. Tot i que va recórrer la sentència, el recurs va ser rebutjat i la sentència és ferma.

stats