PANDÈMIA
Gent 25/08/2020

El magnat italià Flavio Briatore, ingressat per coronavirus arran d'un focus al seu club nocturn

La xifra de contagis ja arriba a 70 al Billionarie Club de Porto Cervo, a Sardenya

Ara
3 min
Flavio Briatore i el pilot espanyol de Fórmula 1, Fernando Alonso, en una imatge de l'any 2005

BarcelonaGairebé 70 casos positius de coronavirus registrats al club Billionarie de Porto Cervo, un exclusiu local nocturn propietat del magnat Flavio Briatore, exdirector de l'equip Renault de Fórmula 1, a la Costa Maragda, al nord de Sardenya, a Itàlia. Segons ha informat aquest dilluns el diari L'Unione Sarda, la nit passada es van confirmar 52 contagis més entre els empleats després que es donessin a conèixer el resultat de les proves de detecció fetes els últims dies. Briatore, també contagiat, està ingressat a l'Hospital San Raffale de Milà des dilluns.

El Billionaire havia tancat les portes el 17 d'agost, enmig d'un enfrontament entre Briatore i l'alcalde de la localitat d'Arzachena, Roberto Ragnedda, que havia emès diverses ordres restrictives en la lluita contra el coronavirus, entre elles el cessament de la música a mitjanit per impedir el ball. Briatore, molt crític amb aquestes restriccions, va decidir llavors tancar, acusant les autoritats de voler convertir l'oci nocturn en el "boc expiatori" de la pandèmia, segons recull la premsa local. De fet, un dels èxits de l'estratègia de contenció a Itàlia, que va ser el primer país europeu colpejat durament per la pandèmia, ha sigut el setge a l'oci nocturn.

Gairebé al mateix temps que Briatore es queixava de les mesures, es va saber que en aquest club de Porto Cervo un empleat havia donat positiu. Poc després la xifra de contagiats va augmentar a onze, i la cinquantena d'empleats del local van haver de posar-se en quarantena. La resta de proves han confirmat 52 contagis més, que eleven, de moment, fins a 68 la xifra de positius vinculats amb aquest club.

El Billionarie Club de Porto Cervo, que compta amb discoteca i restaurant, va ser obert el 1998 per Briatore i és un dels establiments preferits pels milionaris, futbolistes i altres personalitats de la jet set. A més, aquest club té sucursals a Montecarlo, Dubai i Marbella.

Segons les dades de la Universitat Johns Hopkins, a Itàlia s'han contagiat de coronavirus des de l'inici de la pandèmia 260.298 persones i n'han mort 35.441 a causa d'aquesta malaltia.

stats