Judici mediàtic
Gent 03/08/2022

Desclassifiquen 6.000 pàgines del judici de Johnny Depp contra Amber Heard

La publicació d'aquests documents revela proves que la jutge no va acceptar de les parts, com fotos d'ella despullada o receptes de medicaments contra la disfunció erèctil d'ell

2 min
Amber Heard diu que encara estima Depp

BarcelonaL'actriu Amber Heard va rebutjar emportar-se la meitat del que Johnny Depp va cobrar per rodar la cinquena pel·lícula de Pirates del Carib, malgrat la insistència dels seus advocats durant el seu divorci, segons indiquen nous documents relatius al judici per difamació de les dues celebritats. Dos mesos després del veredicte d'aquest judici mediàtic, el jutjat de Fairfax (Virgínia, EUA) ha desclassificat més de 6.000 pàgines sobre el procediment que, entre altres detalls, revelen que es van rebutjar nombroses proves presentades pels equips tant de Depp com de Heard.

Per exemple, el tribunal no va admetre uns documents pertanyents als procediments del seu divorci el 2017 en què figuren diversos missatges on els advocats de Heard demanaven que reconsiderés la seva decisió de rebutjar "desenes de milions de dòlars". Depp havia rodat el film durant els últims mesos del seu matrimoni i, com que no tenien separació de béns, els seus ingressos es consideraven patrimoni comú. Encara que es desconeix quant va cobrar, la revista Variety va recordar que per l'anterior lliurament de la saga l'actor havia ingressat més de 33 milions de dòlars, de manera que la quantitat per la cinquena pel·lícula seria encara més gran.

Davant la negativa de Heard de barallar-se per aquesta suma de diners, els seus advocats van respondre en un correu electrònic que era "increïblement honesta amb la seva paraula" i que era evident que "no anava pels diners". Però finalment la jutgessa Penney Azcarate va rebutjar incloure qualsevol document sobre el divorci en el judici per difamació.

Medicaments contra la disfunció erèctil i fotos d'ella despullada

Entre altres proves que l'equip de Heard va intentar utilitzar també apareixen uns registres mèdics de Depp amb receptes de medicaments per tractar la disfunció erèctil, cosa que els seus advocats van vincular amb un suposat sentiment de frustració que portava l'actor a ser violent en les relacions sexuals. "Encara que el senyor Depp preferiria no revelar la seva disfunció erèctil, aquesta condició és absolutament rellevant per a la violència sexual, inclosa la ira del senyor Depp i l'ús d'una ampolla per violar Amber Heard", va argumentar la defensa sobre un presumpte delicte que l'actor va negar repetides vegades.

Johnny Depp durant el judici contra Amber Heard.

Per la seva banda, els advocats de Depp també van intentar que s'incloguessin al judici diverses fotos en què Heard apareixia nua i altres fetes durant una època en què va ser "ballarina eròtica". Tot i això, la jutge va donar la raó als advocats de l'actriu, que van argumentar que aquestes imatges només contribuïen a retratar Heard com un "símbol sexual" i no com una "activista contra l'abús domèstic".

La sentència d'aquest procés mediàtic, emesa per unanimitat del jurat l'1 de juny, sosté que tres frases escrites per Heard en un article d'opinió publicat el 2018 pel diari The Washington Post difamaven Depp, encara que l'actor també va difamar en una ocasió la seva exdona a través del seu advocat de llavors. Ella haurà de pagar 10 milions de dòlars, i ell, 2; però de moment tots dos han presentat recursos a la sentència i ella ha revelat que no disposa de prou diners per pagar la quantitat a la qual ha estat condemnada.

stats