Hollywood
Gent 18/09/2023

Diverses dones acusen el còmic Russell Brand de violació

L'humorista nega unes presumptes agressions sexuals, datades entre 2006 i 2013, entre d'altres víctimes a una dona aleshores menor d'edat

2 min
L'actor i presentador britànic Russell Brand.

BarcelonaDe caràcter "controlador, abusiu i depredador" és com algunes dones han descrit l'humorista i actor de Hollywood Russell Brand. Segons les investigacions dels diaris The Times i The Sunday Times, i el canal de televisió Channel 4, quatre dones l'acusen de violació, agressions sexuals i maltractament emocional. Els fets haurien succeït entre 2006 i 2013, el moment de màxim èxit del controvertit xòuman britànic.

Brand no s'ha quedat callat. Dissabte va difondre al seu compte d'Instagram un vídeo on rebutjava "rotundament" les "greus acusacions", però en cap moment dels tres minuts que va penjar detallava a quin tipus d'acusacions es referia. Quan va difondre el vídeo, les declaracions de les testimonis encara no s'havien fet públiques, però Brand ja s'ha exculpat. "This is happening" (Això està passant) és el peu de foto de la publicació.

El paper de víctima de Brand culmina quan diu que ja ha explicat "extensament" en tots els llibres que ha publicat que durant la seva etapa de més èxit "era molt promiscu". Però assegura que, malgrat la promiscuïtat, totes les relacions que va tenir "van ser absolutament consentides". De fet, l'humorista afirma que sempre ha estat transparent respecte al seu passat, i puntualitza que fins i tot "gairebé massa transparent", motiu pel qual creu que rep ara aquestes acusacions.

Per a ell, les investigacions que han difós els mitjans de comunicació i la petició d'abandonar l'organització del festival en el qual està vinculat són "coses estúpides". Ni la policia de Londres, però, ni les empreses on ha treballat opinen el mateix i ja s'ha iniciat una investigació sobre les presumptes agressions i abusos sexuals destapats. En la mateixa línia, la BBC –on Brand va treballar entre 2006 i 2008– ha anunciat que indagarà sobre el cas. També la productora amb la qual estava vinculat, Banijay, ha afirmat que "cooperarà amb qualsevol petició d'informació" que se sol·liciti. Mentrestant, l'agència literària que representava el britànic ha anunciat que trenca el seu contracte amb ell.

Les reaccions no han estat per a menys. "Em va agafar la roba interior i me la va estirar cap a un costat. Jo li deia que em deixés i ell no ho feia, fins que em va empènyer contra la paret", declara una víctima. En la mateixa línia, també s'ha fet públic el testimoni d'una dona que ha explicat que va ser violada per l'actor quan només tenia 16 anys. Abans que totes les acusacions sortissin a la llum, però l'exdona de Brand, Katy Perry, ja va anunciar que "sabia tota la veritat" sobre l'actor, però que no necessàriament podia revelar-la perquè la manté "tancada en clau a la caixa forta". Aquestes declaracions, que va fer la cantant el 2013, ara han pres el sentit i la rellevància que llavors ningú els va saber donar.

stats