Gent 11/01/2020

Donald Trump ja ha triat: prefereix la reina Elisabet II a la seva compatriota Meghan Markle

El president dels EUA ja ha pres partit en l'enfrontament que separa actualment el Regne Unit

Ara
2 min
Trump es reuneix amb la reina Elisabet II

BarcelonaEl president dels Estats Units, Donald Trump, ha lamentat avui l'anunci inesperat dels ducs de Sussex, Enric i Meghan, d'allunyar-se de la Casa Reial britànica, un procés conegut popularment com a Megxit. Això "no li hauria d'estar passant" a la reina Elisabet II, ha dit el president dels EUA.

"Crec que és trist. Ja ho crec, crec que és trist. Ella és una gran dona", va dir Trump en referència a la reina quan li van preguntar per la decisió dels ducs de Sussex durant una entrevista amb la cadena Fox News. A la pregunta de si el príncep Enric hauria de replantejar-se la seva decisió, Trump va respondre: "No vull ficar-me en el tema, però tinc molt de respecte per la reina, crec que això no li hauria d'estar passant a ella".

El president dels EUA va dir que la reina "mai ha comès un error" des que està a el front de la Casa Reial i que ha tingut un regnat "perfecte". Trump ja va deixar caure que no sent simpatia per Markle a mitjans de l'any passat, quan el tabloide britànic The Sun li va preguntar en una entrevista pels comentaris de l'exactriu que el 2016 va dir que es mudaria al Canadà si l'actual mandatari resultava elegit a EUA. "Què en puc dir? No sabia que ella s'hagués posat tan grollera", va contestar llavors Trump. No obstant això, uns dies després, Trump va tuitejar que mai havia adreçat aquest qualificatiu a la duquessa de Sussex i ha acusat els mitjans de comunicació d'inventar-se'l.

Els ducs de Sussex van anunciar dimecres passat, sense prèvia consulta a altres membres de la monarquia, que dividiran el seu temps entre el Regne Unit i l'Amèrica del Nord (possiblement el Canadà, on la duquessa va residir durant set anys) i que treballaran per arribar a ser econòmicament independents. L'anunci del popular matrimoni va caure com una bomba al Palau de Buckingham, va "disgustar" la sobirana, i ningú descarta que el fill petit de Carles d'Anglaterra i Diana de Gal·les, sisè a la línia successòria, pugui perdre els seus títols o fins i tot hagi de renunciar-hi.

stats