Festa

Dues discoteques de Barcelona entren en el 'top 10' dels millors locals del món

Dilluns a la nit es va celebrar el IV Congrés Internacional d'Oci Nocturn, en què Barcelona ha estat una de les ciutats més premiades del món

3 min
Discoteca Opium, Passeig Maritim de Barcelona

BarcelonaBarcelona ha acollit el IV Congrés Internacional d'Oci Nocturn i n'ha sortit com un dels principals guanyadors. Dilluns a la nit –com no podia ser d'altra manera– es va donar a conèixer la llista The world's 100 best clubs 2023, un dels rànquings més disputats del món per l'atractiu turístic que atorga a les ciutats guanyadores. Per bé que només la discoteca que obté la primera posició de la llista rep el títol de Millor Club del Món, també es reconeixen altres categories segons el so, la programació, la sostenibilitat o la seguretat. Tenint en compte tots aquests paràmetres, els organitzadors de la Golden Moon Awards i el vot popular han premiat nou discoteques de Barcelona dins del rànquing de les 100 millors del món.

El poble ha parlat. Dos dels deu millors locals nocturns del món són al Front Marítim de Barcelona i estan a menys de deu metres de distància. Es tracta de les discoteques Shöko Barcelona i Opium Barcelona, en la cinquena i setena posició, respectivament. El veredicte és fruit del vot popular, en un 50%, i dels organitzadors de la Golden Moon Awards, que té l'altra meitat del pes de la decisió. De fet, ha estat a la mateixa capital catalana on dilluns a la nit es van proclamar els guanyadors, concretament a l'Hotel Sofitel Barcelona Skipper i, més tard, la festa de les festes va continuar a la discoteca Shöko Barcelona, la més ben valorada de l'Estat i on es venen les ampolles més cares de la ciutat, amb un preu de fins a 100.000 euros.

La capital catalana ha estat la guanyadora mundial del món de la nit, ja que és la ciutat –empatada amb Eivissa i Las Vegas– amb més clubs en el top 100. Totes tres ciutats han empatat en el podi amb nou establiments dins del rànquing. En el cas de Barcelona aquests clubs són dues de les discoteques del carrer Tuset, Blling Bling (15) i Sutton (20), la Sala Apolo (39), Razzmatazz (59), Pacha (79), Input High Fidelity Dance Club (85) i Carpe Diem Lounge Club (97), que també és al passeig Marítim, com les discoteques Shöko i Opium, que han entrat dins dels 10 primers llocs.

L'organització de la Golden Moon Awards no ha pogut obviar que els locals d'oci nocturn són epicentres de delictes i agressions de violència masclista, com el cas que envolta Dani Alves, una presumpta agressió sexual que va tenir lloc el 30 de desembre en la premiada discoteca Sutton del carrer Tuset. Per aquest motiu, el Congrés Internacional d'Oci Nocturn ha volgut reconèixer "la bona praxi en l'aplicació del protocol contra agressions sexuals No callem" amb el guardó Millor Acció de Protecció a Clients i Treballadors i la implementació de l’Ask for Angela, impulsat per la International Nightlife Association.

L'èxit barceloní contrasta amb la reducció de l'oferta d'oci nocturn en els últims anys, agreujada per la proposta de tancament dels establiments festius del Front Marítim –on hi ha les discoteques Opium, Shöko i Carpe Diem– feta durant l'anterior govern municipal d'Ada Colau. L'anomenada zona d'oci "més freqüentada d'Europa" també és un repte per al nou consistori, amb qui els establiments esperen aconseguir un acord de continuïtat en la nova legislatura de Collboni. Si més no, ahir a la nit la Golden Moon Awards va voler posar en relleu la millora substancial de la seguretat de la zona amb el premi Millor Acció Col·laborativa en Seguretat que ha rebut l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Barcelona ha estat la ciutat guanyadora de la nit a tot el món, ja que és la que té més locals premiats dins la llista del top 100, amb nou locals al rànquing, però no ha estat l'única vencedora catalana de la nit, també hi ha set locals més que han entrat dins del rànquing The world's 100 best clubs 2023. La llista, que és un referent i un atractiu turístic per als més noctàmbuls, també ha premiat tres discoteques catalanes: la Disco Tropics (48) de Lloret de Mar, la Bilboa (81) de Lleida i la Tropical (90) de Salou. Les illes Balears també estan entre les principals guanyadores tant per nombre –com Barcelona i Las Vegas, han situat nou discoteques dins del rànquing de les 100 millors del món– com per qualitat, ja que a Eivissa hi ha la millor discoteca del món: Hï Ibiza. La discoteca, inaugurada el 2017 i on abans hi havia el mític Space, s'ha classificat per quart any consecutiu com "el club amb millor so i il·luminació del món, així com per comptar amb una programació inigualable en la qual figuren els millors DJs", segons han dit els col·laboradors de la International Night Association. També han estat premiades les discoteques Ushuaïa Ibiza (3), DC-10 (8) i Pacha Ibiza (10).

stats