Revelació
Gent Famosos 21/04/2023

Ana Obregón explica com el rei emèrit la va ajudar quan el seu fill s'estava tractant el càncer

La televisiva fa aquesta i altres revelacions a 'El chico de las musarañas', el llibre començat pel seu fill que ella ha continuat

2 min
Ana Obregón en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl llibre que signen Ana Obregón i el seu fill Aless està tenint un gran èxit a pesar que l'editorial no n'ha fet cap distribució ni a mitjans ni a amics de la família per maximitzar les vendes, que seran 100% benèfiques. Potser és per això que les anècdotes contingudes en aquesta obra, anomenada El chico de las musarañas, es van coneixent a poc a poc. Al llibre, que va començar el jove i va continuar la biòloga després de la seva mort, Obregón parla de quan l'Aless va començar el tractament al Sloan Kettering Cancer Center de Nova York, als Estats Units.

L'elecció d'aquell punter centre sanitari va obligar la família a passar una temporada allà, cosa que es va allargar quan els problemes de salut de l'Aless no se solucionaven a la velocitat prevista inicialment. Tant va ser així que va arribar un moment en què els va vèncer el permís per continuar al país, cosa que implicava la possibilitat que els deportessin. Obregón, quan va començar amb els tràmits per renovar-lo, només aconseguia una cita per a després de la finalització de la data, cosa que –segons assenyala ella– posava en risc la continuïtat del tractament del seu fill.

Va ser aleshores quan va entrar en joc el rei Joan Carles I, que ja era rei emèrit en aquell moment. "Dado [com ella es refereix al seu exhome, Alessandro Lequio], ens deportaran i no curarem el nostre fill. Sisplau, truca a Felip, per alguna cosa ets el seu cosí, no estic demanant un favor ni cometre un delicte, només avançar una cita perquè ens donin un permís [al consolat]", va demanar l'artista a la seva exparella i pare del seu fill, que és parent llunyà de Joan Carles de Borbó.

Primerament, Alessandro Lequio va trucar al rei Felip VI a la recerca d'ajuda, però això no va causar cap efecte i van haver d'explorar altres vies. "El rei Felip trigava a contestar. Al final Alessandro va trucar a la seva tieta Olímpia, cosina germana del rei Joan Carles, que es va posar en contacte amb ell i al rei emèrit li va faltar temps per ajudar una mare desesperada per salvar la vida del seu fill. Per això li estic infinitament agraïda i no ho oblidaré mai", recorda la presentadora al llibre, que actualment està tenint un elevat nombre de vendes, que aniran destinades a la fundació contra el càncer que Obregón va engegar i que porta el nom del seu fill difunt. Obregón, que recentment s'ha convertit en mare legal d'una nena gestada als EUA per gestació subrogada amb esperma del seu fill, també ha explicat al llibre que es va intentar suïcidar després del decés del seu únic fill.

stats