Bill Clinton i Oprah Winfrey s'amaguen després de sortir a la llista Epstein

L'expresident dels Estats Units i la seva dona estan refugiats a Punta Cana, a casa de Julio Iglesias

2 min
Oprah Winfrey i Bill Clinton.

BarcelonaFa gairebé 10 anys que Virginia Giuffre va denunciar Ghislaine Maxwell per col·laborar amb el magnat Jeffrey Epstein en l'organització de l'explotació sexual de menors. La demanda és la part visible d'una llarga trama de tràfic de noies i xarxa de prostitució, vinculada amb alguns dels homes més rics i poderosos del món. La història encara es va enterbolir més quan el 2019 es va trobar el cos sense vida de Jeffrey Epstein al centre penitenciari de Manhattan on estava en presó provisional a l'espera de judici. Però ni la seva mort ni les pressions per forçar l'hermetisme del cas han impedit que la jutgessa de Nova York Loretta Preska, que porta la demanda presentada el 2015, hagi aixecat el secret de sumari del cas.

Bill Clinton, Glenn Dubin, Michael Jackson, Donald Trump o Oprah Winfrey eren alguns dels noms que feia temps que se sospitava que formaven part de la llista Epstein. Fins ara tot eren especulacions. Però aquest dijous milers de persones entraven a la pàgina web on sortia publicada la llista, que ha col·lapsat al cap de pocs minuts que l'informe es fes públic; mentre això passava, els implicats s'han afanyat a protegir-se de l'escabetxina pública.

Bill Clinton

En el cas de l'expresident nord-americà Bill Clinton –que no ha estat acusat de cometre cap delicte sexual, però apareix al document una cinquantena de vegades sota el pseudònim de John Doe 36 per la seva presència a l'illa on es cometien les violacions– ha decidit refugiar-se a Punta Cana, a casa de Julio Iglesias. La relació d'amistat entre el cantant espanyol i el matrimoni Clinton ja era coneguda de feia temps i en aquesta ocasió Iglesias no ha dubtat a cedir casa seva perquè Bill i Hilary Clinton passin desapercebuts fins que passi la pressió mediàtica.

A Punta Cana, el cantant espanyol i la seva dona, Miranda Rijnsburger, tenen una propietat de 450 hectàrees, jardí i piscina inclosos, i un habitatge de 7 habitacions i vuit lavabos, a més del famós estudi de gravació anomenat Las Cuatro Lunas. Fa temps que no hi ha notícies sobre el cantant, en concret des de la celebració, el 28 de setembre, dels seus 80 anys, quan diferents famosos li van dedicar vídeos de felicitació. Alguns mitjans de comunicació americans asseguren que el cantant està passant per un moment de salut dedicat pels problemes físics i de mobilitat que l'obliguen a anar en cadira de rodes, a més dels problemes de memòria que ja arrossegava.

Oprah Winfrey

Qui també apareix a les 800 pàgines de la llista és Oprah Winfrey, la presentadora del programa d'entrevistes amb més audiència als Estats Units durant la dècada dels noranta. Tot i que no s'explicita que hagi estat acusada, la periodista ha optat per prendre distància del rebombori mediàtic i ha desactivat tots els comentaris de totes les seves publicacions d'Instagram just després de la publicació de la llista.

Arran de l'aparició del seu nom a les pàgines publicades per Loretta Preska, alguns dels seguidors de les xarxes han recordat que la periodista va ser víctima d'abusos físics i psicològics familiars, ja que va ser violada sistemàticament per un cosí adolescent des que tenia 9 anys.

stats